Uncategorized

MØDE OG TANKER


Jeg vil arbejde på at få stablet et møde på benene i København.
Mødet skal foregå i Dansk Artist Forbunds lokaler på Cristianshavn. Mødet skal være for alle modelbureauer, modeller, Danish Fashion Institute, Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og eventuelt også en psykolog og andre interessenter. Det er min ambition at vi skal diskutere hvordan modebranchen kan få optimal profit ud af den fremtidige Sammenslutning af Danske Modeller. Jeg skal klargøre at dette initiativ på ingen måde vil skade den danske modebranche, men derimod forstærke branchens internationale profil.
Danmark har allerede markeret sig stærkt som værende bæredygtig hvad angår bevidsthed omkring valg af materialer og arbejdsmetoder. I og med der også bliver taget social ansvarlighed for landets fotomodeller, mener jeg at vi får sendt et meget vigtigt budskab om at bæredygtighed skal indgå i alle aspekter af modebranchens arbejde.
Det er vigtigt at mødet ikke bliver til et tiltag hvor modebranchen “taler hen over hovedet på modellerne” som en fotograf udtrykte det. Jeg håber derfor på bred opbakning fra både modeller og modelbureauer.

Og det er så det jeg sidder her i hulen og knokler på. Det er spændende, sjovt og pissehårdt. I går gik jeg helt ned med flaget af frygt for afvisninger, dumpekaraktere og en uinteresseret modebranche. Men så blev jeg kontaktet af en psykolog som har stor erfaring med modeller og arbejder til dagligt bla. med behandling af spiseforstyrrelser. Og ved du hvad. Jeg blev SÅ lykkelig indeni! Fordi folk ER interesserede. Og folk VIL ændre noget. Til det bedre.

Nørretranders skriver i ’Mærk verden’: »Den emergente politik består i at gøre noget, man er helt overbevist om er godt for en selv og ens omgangskreds, også selv om det forekommer naivt. Den emergente politik er en accept af naivitet, ikke en accept af passivitet. Den emergente politik består i at gøre det, man føler er rigtigt, lige dér, hvor man er. Og at flytte sig, hvis det er nødvendigt. Den er en accept af, at det vigtigste man kan gøre er at gøre noget: at handle og forandre på en måde, som i hvert fald er god, sådan som man nu kan vurdere det«.

I dag skal jeg lave probes og arbejde på at få struktureret min blog så den bliver lettere at finde rundt i.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply