Farvel Danmark

De sidste par dage i København har været meget intense og spændende. Jeg vil lige dele et par af oplevelserne med jer.

Mandag Møde med Eva Kruse, hendes assistent og en praktikant på DAFI. Mødet gik over al forventning (trods nerver og tøjkrise). Vi snakkede og det var et meget lyst og optimistisk møde hvor vi ikke vadede rundt i charteret og andre tidligere tiltag, men derimod kiggede på fremtiden og talte om hvordan vi kan formulere en fælles målsætning og nå den rent konkret. Der kom en masse idéer på bordet og jeg glæder mig vildt til at føre dem ud i livet.

Jeg spiste frokost med mig selv på 42 RAW. Overraskende godt. Men 98 kr? Jeg har boet for længe i Jylland…

Tirsdag Arbejdede for RO’s Torv i Crone Studio i Larsbjørnsstræde. Det er sjovt, for det kan godt være at jeg snakker en hel masse om at hvile i sin krop og elske den som den er og al det der, men jeg bliver altså stadigvæk nervøs inden et modeljob. Og tænker Bare jeg nu kan passe bukserne. Det er altså underligt. Man siger jo, at hvis man en gang har været overvægtig, så vil man altid føle sig det. Måske er det lidt det samme? Uanset hvad, så kunne jeg godt passe bukserne og kunden var meget, meget søde og spurgte ind til Foreningen. Det er dejligt at kunne fortælle om den og få folk til at forstå, hvad det er vi står for på en lys og positiv måde.
Forøvrigt var der en plus model med på jobbet, som fortalte mig at hun var blevet bedt om at tage 1-2 tøjstørrelser på i forbindelse med sit modeljob. Er det ikke præcis det samme som at blive bedt om at tabe sig?? Eller er det bare mig? Der er mange modeller i Danmark, og vi er generelt et af verdens smukkeste folkefærd. Hvorfor kan vi ikke bare få lov til at have vores naturlige vægt?

Efter arbejde tog min søster og mig ned og fik en prøvetime i Nalini Yoga på Christianshavn. Det var en 90 minutters intens yogaoplevelse i 37 graders varme. Min søster og jeg svedte tilsammen 4 liter og det føltes vitterligt som at tage et brusebad på indersiden af kroppen. Vildt fed oplevelse!

Onsdag Møde med Gitte Just som er direktør for Danish Design Association på Børsen. Det er vildt. Det er så vildt hvad man kan lære af folk som er ældre end en selv! De folk som deler ud af deres erfaringer og giver en den hånd som de selv fik engang står absolut øverst på min favoritliste. Gitte fortalte mig om hvordan man formulerer et forretninggrundlag, om de politiske strukturer mellem Erhvervsministerietog Erhvervs og Byggestyrelsen og om disses påvirkning på modebranchen. Det var så spændende og jeg skrev noter til min hånd faldt af.

Nu er det Fredag og jeg er ved at samle alle trådene her i Danmark inden jeg flyver herfra på Tirsdag. Jeg skal til Cape Town i Sydafrika og bo i 3 mrd. I Cape Town skal jeg udover at arbejde med verdens fedeste forening (herunder fundraising og hjemmeside):

Klatre
Dykke
Se på vilde dyr
Sove
Lave yoga
Løbe
Lave selvformuleret skoleprojekt til designskolen
Hygge med min kæreste (som er rimelig træt af kun at se skyggen af mig)
Se mere Mad Men
Snakke med fremmede mennesker
Leve livet

Jeg GLÆDER mig så vildt meget til at komme derned, men det er også ufatteligt hårdt at forlade min forenings-baby. Heldigvis har jeg en super sej bestyrelse som tager over – og så har jeg også en hurtig internetforbindelse:)

Jeg vil gerne sige til alle jer som læser med her på bloggen, at i, modeller eller ej, er absolut mere end velkomne til at melde jer ind i foreningen som støttemedlemmer, helt gratis (der vil på et tidspunkt blive pålagt et medlemskontingent). Sådan viser i at i støtter foreningens formål.

Vi arbejder desuden på at etablere en betalingsmåde hvorpå man kan bidrage med et lille beløb til foreningen.

Mange hilsner Ida

Ps. Jeg fandt nogle gamle billeder frem fra min research som jeg tænkte jeg ville dele med jer her. Husk at i altid kan læse Det Etiske Charter herPrevious Post Next Post

No Comments

Leave a Reply