Go twist yourself..

..Er titlen på Bruuns Galleri’s nye kampagne hvor bl.a.  DaMo’s næstformand Matilde Søes bliver sat på plakaten. TV2 Østjylland sendte forleden et indslag om kampagnen (se det her). I indslaget siger speakeren: “For et år siden lovede modebranchen at tage et opgør med de superslanke modeller, men sidenhen er udviklingen gået den forkerte vej…” 


Udviklingen gået den forkerte vehvaaaaad?? Jeg forstår det ikke. Er udviklingen ikke endelig begyndt med (små jaja) konkrete skridt, at bevæge sig i retningen af sundere modeller og en konkretisering af det etiske charter? Ok, måske er man lidt naiv. Og måske går det ikke så hurtigt som vi nok kunne ønske os, men er det ikke bedre at være kompromissøgende og så tilgengæld arbejde med konkrete ændringer, end at stå ude på en fløj og endnu en gang råbe op om at det også er alt for dårligt at modellerne er for tynde?I DaMo har vi en holdning om at modeller må se ud som de gør, så længe de er sunde og raske. Det vi i stedet virkelig skal arbejde på – og her mener jeg altså alle i modebranchen – er, at øge vidensdelingen omkring skønhedsidealer og forskellige kropstyper. Jeg var 24 år før jeg forstod at man godt kan have en lav BMI uden at have en spiseforstyrrelse. Gid jeg lige havde været 10 år yngre! Det er da dér vi skal lægge vores energi (og mediedækning). 
Så skal vi ikke lade Matilde og de andre raske modeller se ud som de gør, og så tage vores del af ansvaret som Anne Minor fra LMS taler om i tv-indslaget (“Man får ikke en spiseforstyrrelse af at se et modeblad med tynde piger, men de har et medansvar for den opfatttelse de er med til at give unge kvinder”), på en konstruktiv måde som kommer flest mulige mennesker til gode. Jeg kan umiddelbart se to fordele ved den løsning:

1) Vi slipper for at gøre os selv arbejdsløse.

2) Vi rammer de mennesker som rent faktisk bliver berørt af modebranchens twistede skønhedsidealer.The big “How?” arbejder vi endnu på. Forslag modtages med kyshånd på contact@danskemodeller.dk


– Ida

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply