Dengang der var færger til.

Inden afgang til mine bedsteforældres gård på Strynø, var jeg på julebesøg hos min farfar og hans kone.

Idag – på Strynø altså – så vi lysbilleder taget af min farfar og farmor, og her er mine to yndlings. De er taget i 1958. Det var dengang der var færger til, og det var dengang farfar var ung. Udover at min farfar var hip som bar’ pokker, var han amatørastronom og optiker og så kunne han bygge alt lige fra både til huse og observatorier. Da jeg forleden var ude ved ham kiggede vi i hans gamle astronomibøger som var streget helt til med logbogsnotater og matematiske annotationer i maginen. Det var så hyggeligt, og vi vrøvlede lidt om kap. Han fik konstateret parkinsons for et par år siden, og er nu lige så stille mentalt på vej til Mars. Men der falder stadigvæk guldkorn engang i mellem, og det er så hyggeligt at være sammen med ham: “Hvad leder du efter farfar?” “Jeg står lige og leder efter mig selv”.
Det kender man jo faktisk godt.

Glædelig jul derude.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply