Hurra, Mig, Uncategorized, Vegetar

Nye veje! (næsten.)

Jeg er ikke særlig dygtig til raw food – hvorfor denne sunde mad blogpost nok overrasker en smule.

Jeg har bagt en rawfoodkage og lavet noget kål! Kagen var psykopatgod, meget nem at lave og fyldt med dejlige sunde ting. Så nu kommer der altså lige en opskrift (jeg lavede kun en halv portion og der var nok til 4 mennesker i 48 timers nonstop sukkerchok)

Ingredienser 

Bunden 
300 mandler eller pecannødder
1 teskefuld salt
200 dadler (det havde jeg ikke – rosiner fungerede fint)
Evt. en lille smule vand for at få konsistensen god

Fyldet
Blendet kød fra 4 modne avokadoer (ohhh yes lordy!)
150 g kokosolie
Indmad fra 2 hele vanillestænger
200 gram rå kakaopulver
Lidt salt
300 gram sukker (agavesirup, honning, rørsukker eller hvad man nu har)

Instruktioner 

Bunden
Blend det hele i en blender eller foodprocesser indtil ingredienserne har konsistens som en slags dej. Tryk massen i en smurt form (silikoneforme er godt, men alt kan bruges) og dæk med film. Put formen og fyldet i fryseren, så det kan stivne lidt inden fyldet skal i. Imens laver du fyldet.

Fyldet
Blend alle ingredienser sammen indtil massen er jævnt og dejlig. Smag eventuelt til med lidt ekstra sukker (eller også er det bare mig der har mærkelige smagsløg).

Hæld fyldet over i formen og stil tilbage i fryseren i 30-60 minutter. Så er kagen fast nok til at man kan skære i den.

Jeg pyntede min kage med frysetørret hindbær, usaltede pistachenødder og pufsukker. De rødde dimser on the side er bare lige lidt random vandmelon som er blevet infused med basilikumssirup i en vakuumpakker (ejmen det er næsten klamt).

Oooog (nu bliver det vildt) så har jeg opdaget noget totalt fantastisk og meget nyt for mig: Kimchi!  Man bliver totalt afhængig – Det smager for vildt med creme fraiche eller goma dressing på. Man kan læse min yndlings foodblogger skrive om det her (mine billeder er nemlig kun til blær).

(mens jeg har skrevet det her indlæg har jeg spist en halv pose lakridskonfekt. Ville jeg lige sige).
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Pernille 1. maj 2013 at 5:08

  hahah hvor er du herlig! Hvad du i din Kimchi, for den ser da anderledes ud end den på den anden blog? 🙂 spises det så som en sidedish eller hvordan? Det ser lækkert lækkert ud det hele Chef Ida 😀

 • Reply Ida 1. maj 2013 at 5:50

  Hej Pernille!

  Jamen jeg tror det er fordi jeg puttede ramsløg i (Claus Meyer ville være stolt) – Skovene herhjemme flyder jo over af det skidt for tiden!
  Pernille forøvrigt – Vi kommer virkelig til at savne dig på Møllegården i år! Tilgengæld ser det ud til at du har det for vildt i Singapore 🙂

 • Reply Kreafreak 21. august 2013 at 7:53

  Mumms, tak for deling af opskrift 😉

 • Reply Ida 5. november 2013 at 20:31

  Selv tak! Hvis du har erfaringer med kimchi, så må du endelig sige til… Jeg kan kun den ene opskrift.

 • Leave a Reply