Thailand med baby – Den ultimative pakkeliste

Jeg er lige kommet hjem efter 38 dage i Thailand med min kæreste og vores baby på 6 mrd. Mere præcist var vi på ø-hopping i Andamanerhavet i perioden feb-marts 2016. Vi var afsted sidst på sæsonen, hvilket betød at det var fugtigt og varmt (ca. 28-35 grader). Jeg baksede en del med at sammensætte vores pakkeliste og havde bl.a. stor gavn af Ruby Kokott’s erfaringer.

(TILFØJELSE: Da dette indlæg er vældig populært, valgte jeg at lave endnu en pakkeliste efter vores 2. barselsrejse i Thailand – Denne gang en mere minimalistisk liste og med tøj til 2 børn under 3 år. Find listen her)

Nu har jeg lyst til at dele vores endelige pakkeliste med jer. Here goes.

Pakkeliste: Sådan endte den med at se ud

Vi endte med at have 36 kg med fordelt på to rygsække og så en håndbagage med 10 kg. Det var nogenlunde overskueligt og kunne godt være i både speedbåd, longtail båd, tuktuk, sidevogn og hvad vi ellers har transporteret os i.

Til Kurt til flyveturen

1 hættetrøje
1 par lange bukser
Strømpebukser
1 langærmet t-shirt
1 langærmet uld/silke body fra Joha
1 par bomuldsstrømper
1 par uldsokker (alt det her havde Kurt bare på da vi tog hjemmefra. Lag-på-lag er geni når man flyver!)
Et uldtæppe og et tørklæde til afskærmning og putning i kabinen (vi havde ikke dyne med og manglede den ikke)
Sovemaske (bare bind en knude på din egen)
Smoothie poser x 2 (mest til afledning, hvis han blev ked af det)
Drikkekop med tud
To stykker nyt legetøj og en soveklud
Sut x 2 (vi havde generelt slet ikke nok med – Vi skulle nok have haft en sut med pr. uge – og sådan en klemme så sutten sidder fast på tøjet. Vi måtte samle sutter op fra virkelig mange suspekte gulve og steder. Oh well. Bakterier er gode, ik?)
Ørepropper til vores medpassagerer (blev heldigvis ikke nødvendigt)

Vi fløj med Thai Airways og bad inden rejsen om at få en baby cot (en seng de hænger op på væggen). Den lå Kurt og sov og legede i. Det var altså ret genialt, men kræver at vist din baby er under 6 mrd.

pakkeliste

Pakkeliste – Pleje

Tag alle plejeprodukter med hjemmefra. Der var parabener og blegemiddel (med mange gode aliaser i øvrigt – “White strawberries” f.eks.) i alt jeg kunne finde derude.

Babyolie (brugte vi ikke)
Fed creme (brugte vi ikke)
Zinksalve (brugte vi lidt til et par imponerende dybe deller)
Solcreme faktor 50 (Vi købte den fra apoteket, som er EU-, astma- og svanemærket (og lidt billigere end Fx. Rudolph Cares). Vi købte en på 300 ml og det var altså ikke nok til 6 uger. Jeg ville tage 600 ml med en anden gang. Det er ikke fedt at løbe tør!)
Børnepanodil
Næsesuger
Termometer
Pincet
Saltvandsdråber
D-vitamin
Lanolin (Jeg fik brystbetændelse den første uge, og opdagede at lanolin var flydende guld for mine ømme brystvorter)

pakkeliste

Pakkeliste – Øvrigt

En pakke engangssvømmebleer (Vi brugte kun 1-2 stykker på hele turen. Jeg forstår ikke helt idéen med dem. En almindelig ble var udemærket til de 2 gange vi havde Kurt i pool (et fascinerende syn at se bleen vokse til dobbelt størrelse i en pool). Kurt badede i havet flere gange dagligt uden ble)
Bleer (til ca. 3 dage – der var et fint udvalg både hovedlandet og de større øer)
Vådservietter 1 pakke (da vi løb tør købte vi vatrundeller og gjorde dem våde med vand fra drikkeflasken. Det vil jeg hellere vaske ham med end thailandske vådservietter).
Skumklude (1 pakke klippet i halve)
Pusletaske (jeg forstår vitterligt ikke min Ida Ising taske. Sorry, men den er altså bare ikke særlig godt designet. Vi brugte den nærmest ikke. Hvis jeg skulle afsted igen ville jeg i stedet tage en pakke engangslagener med. Både til at pusle på og til når babyen skal ligge i bar numse – Forøvrigt kan man sagtens skifte ble i klapvognen)
Myggenet (den fra barnevognen derhjemme er helt fin)
Myggespray (købte vi faktisk dernede. Limonella hed den mest øko/natur agtige vi kunne finde. Vi blev stadigvæk megastukket)
Babyalarm fra Neonate + oplader
Bæresele (Vi købte en Ergobaby i sort og elskede den. Som udgangspunkt sad babyen i den under al transport – Det følte vi os ok sikre med).
Klapvogn (Chicco Liteway gjorde det så godt for os. Vi brugte den både til lur, bleskift, transport og fik som regel lov til at få den helt ud til gaten. Er meget glad for at vi købte den i sort, selvom den var lidt dyrere end den i skriggrøn. Man kigger faktisk rigtig, rigtig meget på sådan en vogn).
Et par store tørklæder til solskærm, gylp, skygge, dyne, sjal, amme-afskærmning…
Klemmer og snor! (jeg tænkte “Arj, det er sgu for farmor-agtigt” og endte med at måtte købe det dernede. You will need it.)
5 stofbleer
Vaskepulver
Fast håndsæbe og håndsprit (brugte vi bl.a. til at afspritte Kurts hænder når tjeneren afleverede ham efter han havde været på omgang i køkkenet – Thaier e.l.s.k.e.r de små lyserøde babyer vi danskere disker op med. Det er helt rørende. Og det var vildt dejligt at kunne spise i ro og mag mens Kurt var på opdagelse i køkkenet.
Hurtiggrød (havde vi heller ikke med og det var en kæmpe fejl! Nestlé’s thai-grød smager virkelig meget af sukker! Heldigvis fik vi ris- og trekornsgrød af nogle søde familier som havde pakket for meget).
Babyske og hagesmæk
Drikkekop
En lille termodrikkedunk til Kurt (med et par isterninger i, kan den også holde en åben frugtsmoothiepose kind of på køl – smaaart!)
En badering fra Fred’s Swim Academy. Den brugte vi rigtig meget, når det blev for varmt (der var et par dage med 35 grader – phew). Så lå Kurt bare og chillede i den med sit uv-outfit eller en våd stofble over sig.

pakkeliste

Pakkeliste – Tøj til Kurt

2 langærmede trøjer, gerne lidt for store og tynde
2 bodyer med korte ærmer (en havde været nok)
3 bodyer uden ærmer (en havde været nok)
2 par strømper (brugte vi ikke)
1 par lange løse bukser
Savlesmækker (brugte vi ikke – de virker bare bedst når babyen har tøj på:)
3 hatte (2 bøllehatte (Kurts hoved voksede en størrelse mens vi var væk) og en uv-kasket med lang nakke – Man kan få nogle fine (og mønsterfri) hos faktorfobi.dk)
Badeshorts (brugte vi ikke – Kurt gik commando i sin uv-dragt og det virkede fint)
Uv-dragt med lange ben og ærmer (med galakseprint! Just saying. De har vildt fine dragter og god service på solbutikken.dk)
Et par vi mødte på Koh Lanta havde et løst hørsæt med korte ærmer og skjorte til deres lille søn og det var super fint at rejse i.
Havde ikke helt fattet hvor nøgen ens baby er på sådan en tur. Kurt havde jo kun tøj på 30% af tiden. Derfor kunne vi sagtens have undværet en body eller to.

pakkeliste

Tøj til mig (en smule ude af kontekst, men jeg manglede lidt en voksen-liste, da jeg selv pakkede)

7 par underbukser
2 sportstoppe (jeg er så færdig med bøjlebh’er. See ya never!)
1 alm. undertrøje
1 lang kjoleundertrøje fra Samsøe & Samsøe (som jeg nærmest boede i)
2 T-shirts
1 par shorts
1 par gamacher (brugte jeg ikke )
1 par løse bukser
2 flotte feriekjoler (fik mig ikke helt til at ligne Beyoncé – Men det var stadigvæk dejligt at have noget flot beach/pang/hej til når man drak sundowner i strandbaren)
2 par tykke uldne sokker (og nej, dem fik jeg ikke brug for… smiley med pistol for hovedet)
3 løse langærmede trøjer, 1 helt tynd American Apparel i bomuld, en fra Cecilie Copenhagen og en let sommer-sweater til flyturen
2 skjorter (kunne godt have undværet den ene)
3 bikinier. Var glad for dem alle 3! Man bor jo i sit badetøj (og godt at kunne skifte til tør bikinitop, når man ammer)
Klip-klapper
Pæne sandaler der sidder fast på foden (dem havde jeg ikke behøvet)
Gummisko til at rejse i (Havaianas er bare ikke god rejsestil. Nej. Bikini heller ikke.)

Det her var nok til at jeg kunne klare mig med at skylle lidt op løbende og så vaskede vi et par gange i løbet af turen. Fordi vi havde så meget andet med, var der ikke plads til at gå helt Paris Hilton. Jeg vil hellere prioritere at være nogenlunde mobil med oppakning og have muligheden for at købe lidt derude uden at få stress over om vi kunne slæbe det hele med hjem. Nye tider, men faktisk også ret dejligt.

pakkeliste

Pakkeliste – Øvrigt

Solbriller og solcreme i en faktor som man godt gider smøre sig med (i mit tilfælde: 30 og 15)
Silketørklæde til håret (brugte det også som top da jeg havde brystbetændelse – vådt badetøj og amning er ikke en god kombi)
Bøger! Og jeg fik endda læst nogle af dem.
Guidebøger. “Strandhytter og luksusresorts i Thailand” og “Rough Guide to Thailand’s beaches & Islands” fik os super godt igennem de 3,5 uger som vi med vilje ikke havde planlagt hjemmefra.
Computer (med serier på. Til om aftenen på værelset når babyen sov. Uhm). Vi var ret glade for at have en K-lås med til at låse computeren fast til et sengeben. Nogle af bambushytterne vi boede i var ret tynde i det. Vi havde også en hængelås på tasken med vores pas, kort og kontanter.
En kæmpe jahat og kærlighed til alt der kommer ind i ens tur. Kakerlakker, forsinkelser og trælse fodfejl er part of the travelling charm.

pakkeliste

Det var vist det. Cirka. Hvis du ligger inde med en god pakkeliste, må du meget gerne smide en kommentar. Tilføjelser, tricks og babyhacks modtages også med kyshånd!

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Dorte 4. maj 2017 at 14:31

  Tak for den. Må jeg spørge, hvad I gjorde ift transport på ferien? Vi skal til Indonesien i juli med en baby, og vi skal selvfølgelig rundt i taxa på vores ferie. Det mest sikre er selvfølgelig at tage en autostol med hjemmefra. Man kun også have ham i bæreselen og så selv tage sele på. Eller insistere på, at rejseselskabet skaffer en autostol. Eller hvad? Hvad gjorde I?
  På forhånd tak!
  Vh Dorte

  • Reply Ida 9. maj 2017 at 7:09

   Hej Dorte! Åh, det lyder vidunderligt! I taxi og tuktuk etc havde vi Kurt indadvendt i en ergobaby. Og så bilselen på (hvis der var sådan en) indenunder babyen (altså som du beskriver, så det hedder: dig, bilsele, baby, ergobabysele). Det var nok pissefarligt, men jeg glemte det skræmmende hurtigt. Vi sejlede en del med færger og motorbåd og der var han også enten i sele, eller også holdt vi os inde midt på båden. Kan huske vi var ret forargede over overmodige turister der lige skulle sidde med benene ude over rælingen og være lykkelige med deres små babyer løst på skødet. Argh! Rigtig god tur:) Kh Ida

 • Reply Dorte 13. maj 2017 at 19:56

  Hej Ida. Tak for dit svar. Ja, det bliver fantastisk vi ender nok også på bæresele-løsningen. Kh Dorte

 • Reply Ida 18. februar 2018 at 8:11

  Hej Ida,
  Havde I klapvogn med?
  Vores pige er godt nok halvandet nu her hvor vi skal ned til varmen. Vi elsker bærerygsækken hvor hun sidder højt, fastspændt og i skygge. Overvejer helt at droppe klapvogn da en paraply udgave alligevel ikke kører så godt offroad… Hvad gjorde I? Kh Ida
  ps. Jeg var SÅ træt af at læse alle folks fif til at rejse med småbørn, men elsker dit bud! Tak.

  • Reply idabida 27. februar 2018 at 11:31

   Hej Ida! Beklager mit sene svar. Tusinde tak for din kommentar og for roserne, det bertyder virkelig meget. Tak! Hvis i har det vildt godt med bærerygsæk og ikke tror i får brug for en klapvogn, så skal I da gå med den fornemmelse. Dog vil jeg sige at for os var klapvognen i brug dagligt og flere gange. De sov nemlig lur i den, både når vi var på farten og når vi var på hotel/resortet. Det var fedt at vi kunne have ham med, hvis babyalarmen ikke kunne række til hytten, AC’en var for voldsom eller hvad det nu kunne være. Vores børn sov virkelig godt i den.

   Rigtig god tur! Åh, jeg blir helt misundelig! Kh Ida

 • Reply Henriette Jørgensen 21. maj 2018 at 18:30

  Hej. Tak for en god pakke liste. Vi overvejer selv chicco liteway, men hvordan transporterede i den på flyet for at beskytte den?

  • Reply Ida 11. juni 2018 at 20:48

   Vi tog den hele vejen med ud til gaten – det har vi aldrig haft problemer med 🙂 Det har fungeret fint for os.

 • Reply Eva 6. juni 2018 at 12:29

  Vi har brugt Chicco liteway på rejser med vores søn der nu er 16 mdr (Italien, jordan og Bahamas) og så har vi skiftevis brugt den og bæreselen alt efter hvad der passede bedst der hvor vi var. Den har været guld værd om aftenen hvis vi har ville ud at spise eller til en lur i løbet af dagen, da han fint har kunne sove i den og så er bæreselen blevet brugt når vi er taget off road.

  Hvad har i gjort mht seng? Da vi var i jordan puttede vi ham som regl bare i vores seng eller lavde en lille “hundekurv” af tæpper på gulvet, da han ikke var begyndt at kravle endnu, og på bahamas havde vi en weekend seng med. Vi står og skal til Grønland i juli og da vi skal rejse en del rundt og i forvejen får rigtig meget at slæbe på kunne det være fedt ikke at skulle bære på en weekendseng også, men vi mangler lidt et genialt alternativ så han ikke falder ud af sengen eller lign….

  Alle forslag modtages med kyshånd 🙂

  • Reply Ida 11. juni 2018 at 20:34

   Vi har et Deryan telt som vi ELSKER. Det folder selv ud og vi bruger det både til stranden/i haven til UV beskyttelse og om natten til at sove i. Det synes jeg er et vildt godt alternativ til rejseseng som vores børn aldrig har været glade for at sove i. Rigtig god tur!

 • Reply Thailand med baby og småbørn: Vores tips, destinationer og erfaringer - Idabida 14. januar 2019 at 20:40

  […] og Otto var 10 mrd. Da var vi afsted i 5 uger i jan-feb 2018. Desuden har jeg tidligere skrevet en pakkeliste til rejse med én baby her og en lidt mere minimalistisk rejseliste til rejse med to børn her (på første rejse opdagede vi, […]

 • Leave a Reply