Barsel, Det (mor)somme liv, Gravid

It’s beginning to look a lot like hjemmefødsel

I går da jeg fik så mange plukkeveer at jeg troede jeg skulle føde, blev jeg helt skuffet. Jeg skal nemlig lige holde mig til på Lørdag, før jeg må få en hjemmefødsel. Og det vil jeg virkelig gerne. Det er lidt skræmmende, men jeg ved også at jeg fortryder hvis vi ikke prøver.

I dag skal jeg lige have hentet et fødekar, men ellers er vi ved at være der: Håndklæderne er vasket, pilatesbolden er pustet op, der er champagne og dåseøl på køl, vi har skaffet babysitter til Kurt, min lillesøster har sagt ja til at komme og hjælpe og i hjørnet ligger der en stor stak jordemoderting som man vist skal være højgravid for at have lyst til at høre om.

Selvom det virker helt vildt uoverskueligt, vil jeg virkelig gerne gøre en indsats for at prøve at føde i vand denne gang. Med Kurt var fødekarret på Riget nemlig defekt, og jeg måtte op i sidste sekund.

Faktisk er jeg begyndt at glæde mig til at gøre lidt mere ud af min fødsel denne gang. Sidst var det hele så ukendt, at jeg mest bare koncentrerede mig om at få styr på min krop. Alt det der med stemning, belysning osv. var helt lige meget. Men nu hvor jeg har prøvet det en gang før, håber jeg at jeg kan gøre lidt mere ud af omgivelserne. F.eks. ved at opdage at jeg har veer, sætte musik på, tænde for nogle lyskæder og ikke mindst sørge for at vi IKKE skal ud at køre taxi to timer efter fødslen. Mig og min baby skal bare være nøgne i 40 timer og kravle direkte ind i seng, bagefter. Og så skal vi have taffelchips med dip og champagne!

Temafødsler kunne sgu da egentlig godt blive en ting, kunne det ikke? Pirat-, Legendernes Tid-, eller Space-tema f.eks. Med paphatte og balloner til alle. Især til den der føder. 

Hvilken musik gider man egentlig godt føde til? Ellers tror jeg det ender med noget Beyoncé:)

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Maria Rokkedahl 9. marts 2017 at 20:35

  Vi hørte Fat Freddy’s drop under veerne på Riget, det var meget behageligt og bliver glad af at lytte det til nu. Det var mens jeg fik akupunktur, rystet rundt af rebozo, badede ovenpå en pilatesbold og hvad der ellers hører til Men pas på du ikke spiller noget du ikke vil blive træt af hvis nu det bliver en mega hård fødsel eller andet. SEJT du skal hjemmeføde og pøj pøj.

  • Reply Ida 10. marts 2017 at 10:29

   Godt bud! Havde ikke tænkt på at det også er hyggeligt bagefter.. “badede ovenpå en pilatesbold” lyder for dejligt forøvrigt – Det må jeg prøve 🙂 God weekend!

 • Reply Victoria 10. marts 2017 at 20:46

  Jeg sov til Arvo Pärt i badekaret under fødslen mellem veerne, såååå afslappende og rart.

  • Reply Ida 10. marts 2017 at 23:12

   Det kender jeg ikke! Det ryger på listen. Tak 🙂

  Leave a Reply