Barsel

3 dage efter fødslen – En status

Disclaimer: De næste mange indspark her på adressen, blir usammenhængende og navlebeskuende og kommer til at handle om livet med en nyfødt baby. Jeg ved godt at der er både X-Factor finaler og EU kriser, men det må nogen andre sørge for. Og kan I ikke også lige sige noget til Inger? 

Nå. Nu til det vigtige. 

Overmodig ammeopstart

Jeg har en dreng på 1,5 år som stadigvæk bliver ammet et par gange i døgnet. Derfor har jeg hele tiden tænkt, at det der amning bare ville køre automatisk, når den lille nye kom.

May I just say: Ha!

Allerede dagen efter fødslen var jeg klar til at smide Lilleny i ammeposition i viklen så jeg “…jo bare kan amme ham, imens jeg gør rent/leger med Kurt/vasker tøj/går på loftet/maler bagtrappen/renoverer taget/løser alt i verden” (citat: Ida, overmodig 2. gangsfødende).

Så han røg i vikle og jeg havde en fest med familiebesøg, gåtur i solen og fejring af vores lille nye menneske.

Det er ikke sådan man får mælken til at løbe til, kan jeg så afsløre.

To dage efter fødslen, Søndag, fik vi for første gang besøg af en Jordemoder. Hun var som trådt ud af et Dea Trier Mørch linoleumstryk og med sin autoritære, 80’er agtige Suzanne Brøgger stemme, fik hun fortalt mig at moderne medier er noget lort, at vi alle sammen er stressede og nu skulle jeg tage et isbind på og gå ind i sengen med min baby.

Overmodig 2. gangsfødende: “Øh, jaja, hej hej og tak for i dag (og kom aldrig igen)!”

Selvom der måske findes 3. dags blues, vælger jeg, at give hende skylden for at jeg resten af dagen følte mig som en kæmpe opvask.

Representing Havregrød

Nå ja, fik jeg egentlig nævnt vores nye permanente kunstværk i køkkenet? Det er sådan et af de der organiske værker, hvor delelementer konstant bytter plads men udtrykket forblive det samme.  En kæmpe bunke af tallerkener, indtørrede madrester, fedtede gryder, gammelt blomstervand, brystpumpeelementer, thekopper og stempelkander. Det hele blandet sammen i et sælsomt syn.

Påståelig jordemoder: “Og det skal du bare lade stå”.

Step away from the pileflet!

Jeg så første afsnit af DR’s nye temaserie om Danmarkshistorien, og det er mig en gåde hvordan vi har formået at formere os her på matriklen i 15.000 år uden et sundhedssystem til at fortælle all the mamas, om nedløbsreflekser, lanolin og at man ikke skal så meget som overveje at kigge på en opvaskebørste når man lige har født (tro mig, den kiggede først!)

Zen og kunsten at vedligeholde en baby

Dog vil jeg slutte af med at give hende Sundhedsdamen fortjenesten for at jeg fik lagt mig ind i sengen med min baby, og set på inaktivitet som en aktiv handling.

Måske er der en grund til at vores bedstemødre var sengeliggende en uge efter fødslen. Jeg havde jo bare lige glemt hvor meget arbejde det er at sidde stille og amme.

Fra nu af ligger jeg bare lige her og ligner noget, nogen har tisset på.

ammeopstart

Godnat:)

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Liselotte 5. april 2017 at 16:51

    Er sikker på, at du stadig er kønnere end opvasken …

    Det er mig en gåde m.h.t. DR’s nye historieserie, hvordan man kunne vælge den pære-romantiske underlægningsmusik inkl. kor-sekvenser. Håber at næste afsnits fokus på dødelige smitsomme sygdomme fra landbrugskulturens indførelse ikke har deciderede jubelkor som underlægning.

    Hold humøret så højt som muligt.

    Nogle har sagt noget til Inger, og hun forklarer til Information, at hun glæder sig til at være mere integrationsminister end udlændingeminister på et tidspunkt. Det kunne være nu, der var tidspunktet, kunne man tilføje:)

  • Leave a Reply