Familieliv

Kommer der snart en voksen?

Med jævne mellemrum går det op for mig, at jeg simpelthen stadigvæk ikke har fattet reglerne til det her voksenliv. I går opdagede jeg for eksempel at jeg har fået dagsbøder fra SKAT siden juli i år, fordi jeg ikke har udfyldt min selvangivelse for 2016 korrekt. Jeg troede det var forskudsopgørelsen jeg skulle ændre tallene i.

Seriøst – Det er der vi er.

Jeg hang i røret hos dem i 1 time og 15 minutter (1 time var ventetid) indtil en sød dame forklarede mig præcis hvor og hvordan jeg skulle indberette min indkomst fra fem måneders fast job i Sverige, noget arbejde i Tyskland og så lidt løbende freelance B-indkomst i Danmark. Nu siger jeg lige noget højt: Kan andre det? Er det noget vi bare sidder og gør i hemmelighed uden at fortælle hinanden om det?  Så går vi bare lige ind og tjekker hvad vi har betalt i sink-skat, samler alle vores lønsedler ovre i E-boks og selvangiver hele pisset, samtidig med vi bestiller varer på Nemlig og ser Netflix?

Jeg løste situationen ved at sætte mig til at tude inde på Hovedbiblioteket. Boom! Otto græd også, så vi har nok set flotte ud. Midt i alt tuderiet, ringede de fra det job jeg var til samtale på i sidste uge. De ville bare høre om ikke jeg kunne tænke mig at høre hvorfor jeg ikke var gået videre. … *dyb indånding*

giphy-7

På vej hjem fra Kurts vuggestue inhalerede jeg en burger, mens Kurt lå på under bordet på en parkeringsplads og spiste pommes frites og legede med sin bil. Da klokken var 17.30 og jeg kæmpede mig op på 4. sal, med 22 kg børn og 2 tunge muleposer, kom jeg til at forestille mig min underbo stikke hovedet ud og spørge hvordan det gik. Og så begyndte jeg at hyle igen, fordi det var så tragikomisk at jeg ville blive nødt til at sige “Det er bare fordi min kæreste er på drengetur”. Så ynkeligt.

Så stod jeg der og skiftede Kurt og græd, og han havde aldrig set det før. Set mig græde, altså. Det var også komisk at stå der helt ulykkelig, og så ligger det menneske man elsker allermest og som man ofrer sig allermest for, og han er fuldstændig ligeglad. Som i: Han gir zero fucks af et rent hjerte. I et minut lå han bare og legede, indtil han opdagede at jeg snøftede og sagde “Mor, sur!” og jeg måtte forklare ham, at jeg bare var ked af det. Så kiggede han meget undersøgende på mig og sagde konkluderende “Chokolade-IS!” og så fik jeg en hel masse luft-is og et kram og jeg tænkte at jeg jo dybest set er heldig. Jeg ved det godt.

Det er bare lige nogle hårde dage.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Maude 30. september 2017 at 21:25

  Ja, og hårde dage skal man ikke kimse ad! Det er okay at ha’ skruet lidt op for sin grådlabilitet (findes det ord overHOVEDET?)…
  NB: Selvangivelse, forskudsopgørelse. Potato-potato. Med andre ord; jeg er lige så meget på røven her som dig!

 • Reply Kira 30. september 2017 at 22:06

  KRAM
  Vi kender allesammen godt de der dage.
  Og nej, jeg fatter heller ikke noget om selvangivelse. Jeg har haft pendanten, bare med det britiske skattesystem. Og fordi jeg er udlænding skulle det hele foregå på papir!!!!! SUK. Det er heldigvis slut. Godt du fik det ud af verden.

 • Reply Kim 1. oktober 2017 at 6:48

  Årh kender følelsen.
  Nogle dage er det i orden at tude det ud. Og spise både usynlige og ægte chokoladeis.
  Jeg har været bagud på voksenpoints de sidste 20 år – der er så utroligt mange ting jeg kan se andre have styr på, som jeg ikke selv fatter. Selvangivelser er bare en af dem.

 • Reply Ane 1. oktober 2017 at 13:33

  Jeg kan simpelthen godt lide dig!

 • Reply Mie 1. oktober 2017 at 19:12

  Jeg har fra en pålidelig kilde, at selv ansatte i SKAT ikke kan finde ud af at udfylde deres selvangivelse…
  Nogle gange er dagene bare hårde. Chokolade-IS lyder fornuftigt.

 • Reply Synne 1. oktober 2017 at 21:23

  Åh vi er i samme båd.
  I tlf med SKAT’nej jeg vidste ikke mine barselsdagpenge gik ind som Bindkomst, og nej jeg har ikke lagt de 90.000 til side jeg forventer at skulle betale i SKAT’
  FUUUUUCK!!
  Men så kigger jeg på mine smukke piger og så de den eneste SKAT der betyder noget i mit liv ❤️

 • Reply Karen 4. oktober 2017 at 17:52

  I går ringede de også fra et job, jeg var til samtale på for længe siden. De ville bare lige, for god ordens skyld, sige, “at jeg ikke havde fået jobbet, men det havde jeg nok regnet ud”. Tak.

  • Reply idabida 11. oktober 2017 at 8:41

   Haha, Karen! Åh, præciiiiis! Sig til hvis vi skal drikke dagpengekaffe en dag:)

 • Reply Mille 10. oktober 2017 at 10:38

  Hold. Nu. Op. Vi to kunne være bedste venner… nå, men jeg kender det godt ville jeg bare lige sige!

  • Reply idabida 11. oktober 2017 at 8:41

   Hehe, tak! Det er jeg glad for du gør 😀

  Leave a Reply