Det (mor)somme liv

Børnehviskeren slår til #1

Har lige fundet et par småbørnshacks, jeg vil dele med jer:

1. VASKE HÅR MED BABY: Hvis man skal i bad og babyen er vågen og vil med, og man simpelthen også skal have vasket det hår (I know, sindssygt scenarie), så kan man gøre sådan her: Smid tøjet. Også på din baby (undtagen bleen som skal blive siddende på). Læg babyen på badeværelsesgulvet så langt fra brusekabinen som muligt med et stykke legetøj. Gå i bad og start med at vaske dit hår og skyl shampooen ud. På den tid har babyen måske/måske ikke fået møvet sig hen til brusekabinen. Men det er faktisk okay. For det varme vand har varmet fliserne op, så det er overraskende lunt. Så babyen kan godt ligge der på maven inde under bruseren og chille lidt (nejnej, du skal selvfølgelig ikke drukne dit barn. Jeg var bare personligt overrasket over hvor underholdt Otto blev af det lune vand der smådryppede ned over ham). Når så du er færdig med sæbe og halløj, så tag dit barn op på armen. Her må jeg i en indskudt sætning indrømme at jeg flere gange har været ved at – ja, nu siger jeg det ligeud – tabe mit barn når han ikke har ble på, fordi sådan en våd babynumse simpelthen er underligt glat. Men en ble er helt genial! Det er et lille rug’t tissesæde, så babyen kan hygge og være underholdt og IKKE blive tabt. OG man fik selv vasket hår og alle er lykkelige og rene.

2. HUSKE NAVNE I VUGGESTUEN NU OG FOREVER: Vuggestuens navne. Hvordan husker folk dem? Nåmen værsågod: Tag gruppebilledet (yes, det første halve år, indtil dét skal tages, er du screwed, men heldigvis også lovligt undskyldt – Bare sig du har ammehjerne). Okay. Du skal bruge gruppebilledet, en kuglepen og et vindue med dagslys. Tag gruppebilledet og vend det om. Tag så en tør kuglepen, hold billedet op ad ruden så du har bagsiden vendt mod dig. Tegn nu helt let omridset af alle personer – både voksne og børn. Så skriver du alle navnene (du kan huske) på og fylder langsomt ud efterhånden som du kommer i tanke om dem. Skriv også lige stuenavn og årstal på. Sæt evt et hjerte ud for den bedste ven. Vupti, er du både på fornavn med de andre børn OG den slags person som har lavet et analogt hygge-minde til dit barn.

Selvtak.

PS. Jeg er forøvrigt på Instagram. Og nogle gange er jeg sjov i mine stories. Jeg griner i hvert fald tit af mig selv. Jeg hedder @idaburchardi hvis man har lyst til at følge med <3

PPS. Andre hacks modtages selvfølgelig med kyshånd enten her i kommentarsporet eller i en privat besked.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Astrid 15. november 2017 at 18:35

    Jeg har også brugt den med gruppebilledet. Dog mindre diskret. Jeg spurgte simpelthen en af pædagogerne 😀

    • Reply idabida 20. november 2017 at 23:07

      Haha! Smart. 😀

    Leave a Reply