Thailand – alt det man ikke ser på Instagram (eller: forkælet brok fra en frustreret ferietype)

“Jeg begynder lidt at overveje om det var en rigtig beslutning at rejse i 5 uger” Citat min kæreste i går aftes. Sagt under aftensmaden der som sædvanlig blev kastet rundt af Otto mens Kurt råbte og skreg og smadrede restaurantens legebiler. Jeg blev først ked af det, men efter et par minutter måtte jeg indrømme, at jeg forstår ham. Who are we kidding?

De sidste par dage har været mere fyldt med sygdom end jeg egentlig gider skrive om (i morges brugte jeg fx 3 timer på medical clinic med Kurt i drop og mistanke om dengue feber). Vi skulle have rejst videre i morgen, men har måttet udskyde Ko Jum indtil alle har fået det bedre, selvom vi mere end noget, trænger til luftforandring.

Dagene føles som én lang ulvetime, og selv om jeg er medskyldig i den stribe af asiatiske solnedgange som præger mit Instagram-feed for tiden (undskyld), så er vores Thailandstur altså primært fyldt med trodsalder, ris (over-alt. ALT!), myggestik, regn (har kun haft 2 dage uden regn), herreløse katte som nogen elsker at løbe efter og ae (hvem sagde rabies?), klistrede isfingre, sand (argh!), sved, myg, solcreme, børnestress over en frygtløs 10 mrd’s baby der aldrig sidder stille… osv. osv.

Vidste faktisk slet ikke at børn kunne være så klamme. Fx de 15 år gamle kæmpe karper der svømmer rundt i restauranten? Det mosevand de svømmer i. Det drikker min søn af hver eneste gang jeg kigger væk. Seriøst. Jeg kunne komme med en stribe af andre klamme ting, men bare tro mig.

Vi er så trætte af at skælde ud, slukke ildebrande, lokke med is og være forældre-agtige at vi er begyndt at skvatte i søvn når vi putter børnene, og derved mister de der lune, børnefri trope-aftener, som ellers har været noget af det bedste ved at være afsted. Det er så udmattende at skælde ud. Misforstå mig ikke, jeg kan rigtig godt lide mine børn – Og det meste af det her er bare en forkælet turist der rambler. …Men er det meget forkert hvis jeg ind i mellem også glæder mig en lille smule til at komme hjem til vores dejlige, trygge ..vuggestue?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Mai 25. januar 2018 at 18:31

  Haha, nej, det er ikke en skid forkert. I er dejlige. Og seje. De fleste tør eller orker jo for Jelved da ikke lige at snuppe fem uger med to små bananer et meget ikke-vestligt sted. Men det gør I, fordi det har I lyst til. Det elsker jeg. Og lige om lidt er vuggestuen der igen og så blir det også lidt dejligt og rart. Haha, åhGUD, hvor blir man træt af at høre sig selv sige NEJ igen og igen. Jeg håber, I blir raske og fri for klam mærkelig feber og nyder de sidste øjeblikke sådan så godt som I kan.

  Jeg hader kombien creme/sand. I feel you.

  Pas på jer!

  • Reply idabida 29. januar 2018 at 14:50

   Det var først da du skrev det at jeg ægte forstod at grunden til at det ikke er alle som tager 5 uger på ferie med små børn, er fordi folk godt ved at det jo er sygt hårdt at være sammen med sine børn. Ding Dong! Seriøst. Jeg er altså lidt naiv over verden engang imellem: “Jaja, det blir skidegodt, det kan vi sagtens… Ja ja, strandhytte og myg og sand og solcreme… Orrrk, det blir så AFSLAPPENDE”. Haha. ha. ha. haaaaa! Meget er det, men sgu ikke afslappende. Det er skønt, bevidsthedsudvidende, familiesammenførende, mindeværdigt. Men afslappende er sgu ikke et ord jeg umiddelbart vil beskrive barselsferie med. Took me a while to get it.

 • Reply Mette 25. januar 2018 at 18:34

  Et vigtigt indlæg for en som mig, der bliver ved med at tro, at Instagram er en 1:1 gengivelse af virkeligheden. Jeg har iøvrigt to små der har været nærmest konstant syge siden nytår med diverse vuggestuelort og derfor evigt hjemme, hvilket driver mig til vanvid. Morale: Alle er alligevel syge på den her årstid. Så hellere være det under en palme.

  • Reply idabida 29. januar 2018 at 14:44

   Åh, det mentale instagram-filter… Kender det alt for godt! Håber dine børn snart bliver raske! Mange uperfekte hilsener fra palmerne:)

 • Reply Lika 26. januar 2018 at 9:35

  God pointe, Mette har ^

  Og så håber jeg det hele snart bliver meget bedre hos jer. Det lyder sgu hårdt og det er det – men hellere under en palme 🙂

  • Reply idabida 29. januar 2018 at 14:42

   Tak Lika. Du har helt ret – palmer hjælper på meget! Tak!

 • Reply Julie 28. januar 2018 at 11:52

  Mange tak for dette indlæg! Vi er selv afsted med 2 små børn i Vietnam – og det er fantastisk og skide hårdt på samme tid. Dejligt ikke at være alene med denne følelse.

  Kh Julie

  • Reply idabida 29. januar 2018 at 14:41

   Åh, det er jeg glad for! I lige måde! Rigtig god tur 🙂 Ida

 • Reply Thailand med baby og småbørn: Vores tips, destinationer og erfaringer - Idabida 14. januar 2019 at 21:01

  […] Husk at det ikke kun er guld og grønne skove at rejse med børn. For hvert instaworthy øjeblik (og når jeg scroller rundt mellem billederne herover, kan jeg se, […]

 • Leave a Reply