Hurra

Sommeraften i min by

Jeg var slet ikke færdig med mit arbejde, da jeg kl. 17.00 ræsede hjem for at få vores tomme, børnebombede lejlighed til at ligne et hjem. 3 timer tog det. Kl. 20.00 tog jeg imod et italiensk par. De havde 2 børn og var lige kørt fra Billund efter en hel dag i Legoland. Kvinden så træt ud som kun en overmodig turist kan se træt ud. 1-0 til Danmark og jeg sagde at de bare skulle tage resten af hvidvinen i køleren med ud på altanen.

En dag om 20 år når Nik og jeg er blevet gamle og rige, vil vi sidde med vores Barolo og grine af dengang vi lejede vores hjem ud til fremmede. Til aftensmad fik jeg først en hel perfekt moden mango, spist som om det var et æble, bøjet over vasken, så en hel avokado og en banan til dessert. Tre geniale, bløde frugter. Og en meget sjælden tricolore sådan at spise i rap.

Niklas og børnene var hos mine svigerforældre, så jeg cyklede ned til Nyhavn. Tænk at jeg bor 1 minut fra en virkelig gammel havn fyldt med træbåde. Og kinesiske turister. Og pastelfarvede ganni silkekimonoer, fadølsanlæg, halvtomme nettobåde og LV-poser. Sådan en forårsaften hvor folk er helt høje og genfødte og smukke og ude af skallerne. Jeg drak en dåseøl og røg en cigaret i solens sidste stråler mens de overdrevet smukke KADK studerende cyklede hjem mod Nørrebro fra Holmen. Jeg kan kende dem på deres højtaljede sorte 501ere og perfekt-uglede hår. De har nok afgangsprojekter på hjernen. Så ringede en af mine bedste veninder som bor i Oslo og lige er blevet mor. Vi snakkede i en time om Ester Perel, fremtiden, deltid, arbejde, barsel, forhold. Alt det.

Jeg gik over på en bar i Strædet. Så sad jeg der og drak chablis og arbejdede i en time. Helt alene. Helt genialt. Klokken 23 ringede jeg på hos min mor. Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har været alene sammen. Klokken 24 tog vi et selfie sammen i hendes dobbeltseng, lige inden hun faldt i søvn.

PS.

Nu er jeg forøvrigt blevet voksen igen og sidder i en have i Asserbo med gode venner og børn der sover til middag. I morgen skal vi ud at se på en grund i Rågelege. Og så har vi lige fået tilbudt en plads i vores førsteprioritet udflytterbørnehave, med kun 20 minutters bustur (og tak for jeres råd og tanker og hep!) Og der er aperol og laks og grill i aften. Det er sommer.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply