Mig

Anbefaling: 5 sommerbøger jeg rent faktisk får læst.

I kender sikkert godt stakken. Bogstakken, altså. De der bøger man slæber med sig rundt sommeren igennem i håb om at få slebet ens slidte SoMe-sommerhjerne lidt af, og beriget den med smukke sætninger og hjemmelavede billeder. Min sommerbogstak i år er indtil videre så god, at jeg har lyst til at dele den. Det kunne jo være at der er nogle som er heldige at have ferie i august (not me) og mangler lidt inspiration:)

Olga Ravn: De Ansatte

Poetisk sci-fi (hvis der er noget der hedder det). Jeg forstår godt hypen omkring den her bog! Sindssygt smukke billeder og fin struktur, bygget op omkring en række vidnesudsagn fra de ansatte ombord på et rumskib. Om savn, arbejde og kærlighed. Trak tråde til bl.a. Rumrejsen 2001, Rejsen Til Månen, The Matrix og The Handmaids Tale (forsiden! Ik?!) 134 sider som jeg læste i løbet af 3 uger.

Merete Pryds Helle: Folkets skønhed

En af de mange, mange bøger som jeg er gået i stå med helt uden god grund. For det er en virkelig fed slægtsfortælling om hovedpersonen, Maries, liv i Danmark i 30’erne-70’erne. Heldigvis kom jeg tilbage i et læseflow af de der, hvor man må ligge med sin lommelygte i sit telt på ølejr midt om natten for liiiige at få læst et par sider til. 428 sider. Læst på 2 x 3 uger med et halvt års pause.

Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet

Jeg troede at den ville være megaprætentiøs, men den er jo så god! Smuk lille fortælling om en gammel mand og havet og store fisk og små fisk og liv og død. Poetiske sætninger så gode at siderne lugter af salt, tang og havgus når man bladrer. 114 sider, læst på 5 dage.

Sara Knight: You do you

Er jeg ikke kommet i gang med endnu, men jeg var stor fan af hendes The life-changing magic of not giving a f**k. Regner med at det her bliver more of the same burger, hvilket passer mig og mit impostor syndrom gevaldigt. 291 sider.

Khalil Gibran: Profeten

Er jeg i fuld gang med. Den er skrevet i Libanon i 1923(!) og er smuk, eksotisk prosalyrik med masser af selvhøjtidelige fine, små guldkorn a la: “Jeres børn er ikke jeres børn. De er sønner og døtre af livets længsel mod sig selv. De kommer ved jer, men ikke af jer, og selvom de er hos jer, tilhører de jer ikke. Jeres kærlighed kan I give dem, men ikke jeres tanker; Thi de har deres egne tanker. Deres legeme kan I yde husly, men ikke deres sjæle; Thi deres sjæle dvæler i huset af imorgen, som I ikke kan besøge, end ikke i jeres drømme.” 94 sider.

Og that’s it! Min overkommelige sommerlæseliste med garanteret skamfri læsegaranti. I erkendelse af at jeg er en langsom læser med et attention span på 5 minutter (skråstreg har to unger under tre år) læser jeg simpelthen bare korte bøger for tiden. Ellers går jeg i stå. Opskriften kommer her: Baby i lille badekar ved siden af. 2 kopper med vand til ham. En bog og en cool Corona med limeskive til mor.

Det virker simpelthen herregodt og det er fedt at opdage at min læselyst ikke er helt død. Den har bare hvilet sig lidt.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply