Tanker

Er det November?

Mit arbejde er flyttet. Så nu cykler jeg til Sluseholmen hver dag og det er faktisk ret okay. Motorvejsafkørsler, byggeri, havn, industri og luksuslejligheder i en virkelig god kombi. Og så: gamle bygninger, husbåde, lastbiler, vand og tanken om dengang min far gik rundt hernede i 80’erne og byggede både, som 25-årig i sit første, lille værksted.

Inklusiv aflevering ved børnehavebussen ved Kgs Have og Ottos vuggestue ved Østerport har jeg 10 km til arbejde og ca det halve hjem. Det er fedt! Det er nemlig nok til at jeg gider høre lydbog i stedet for podcast, fordi cykelturen er lang nok til at jeg ikke skøjter ind og ud af fortællingen – det føles virkelig som at skulle se en god serie og hver gang jeg sætter mig op på den cykel, glæder jeg mig til 30 minutter i selskab med Lykke-Per, som lægger ret hårdt an på mig. Synes virkelig det er noget af det bedste jeg længe har læst og _fatter_ ikke, at den historie er 120 år gammel.

Og så er det også langt nok til at jeg føler at det godt kan tælle lidt som ægte motion. Ikke? 15 km om dagen? Jo. Jo, det kan.

“Er det efterår eller vinter?” spurgte Kurt i morges da den iskolde regn piskede os i hovederne på vej op i cyklen og jeg måtte svare ham, at det var den sælsomme kombi: Det bedste af to årstider. Den mørke, emo-fætter til den der jubeloptimistiske allerførste efterårsdag i september, hvor sensommerhimlen skifter farve og luften blir kølig. Sådan et årstidsskift var det i dag: Hvor regnen pisker som om det er efterår, men kulden trænger ind i rygraden som om det er vinter. Uhhhmm!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Maude 30. november 2018 at 7:03

  Ja, det er næsten stadig november, men forleden gik det op for mig at der slet ikke er så *laaaang* tid til december, som jeg hele tiden har forestillet mig – men at det faktisk er lige om lidt! Oh, rædsel, hvor har jeg fucking travlt!

  • Reply Ida 5. december 2018 at 20:37

   Jamen det er sygt! Og det værste er at jeg kan mærke at december kommer til at smuldre mellem fingrene på mig – jeg kommer slet, slet ikke til at nå i nærheden af alt det jeg drømmer om en december måned skal indeholde. Piv.

 • Reply Camilla 30. november 2018 at 9:03

  Det er ikke så tit jeg læser et indlæg om efterårsvejr og november og bliver glad. Tak for det 🙂
  KH
  Barselsmor (der forsøger at få sin skridttæller op på ti tusind skridt i hvert fald hver anden dag – men med seks kilo baby på maven må det også gælde som motion)

  • Reply Ida 5. december 2018 at 20:39

   Selvtak! Og for øvrigt er alt der involverer noget med en baby motion – sådan er reglerne

 • Reply Marie 10. december 2018 at 20:45

  Læser først det her nu, men må lige kommentere på Lykke-Per – som er fantastisk! Har altid tænkt at en mega lang roman om en ung aspirerende ingeniør, der vil anlægge kanaler i Jylland lød som verdens mest kedelige præmis for en fortælling. Men hold nu op, var helt blæst bagover af den og tryllebundet!

  • Reply Ida 12. december 2018 at 18:41

   Ja!! Må indrømme at jeg her halvvejs igennem ikke er heeeeelt så ivrig for at komme i gang med dagens kapitel. Satser på at der snart kommer lidt mindre åløb og lidt mere juice med Jakobe!

  Leave a Reply