Have, Sommerhus

En forårskåd havenoobs guide til forår i haven

I det følgende må man meget gerne hånle bedrevidende. Men. Jeg har fandme fået en have! Og jeg begynder for alvor at forstå, hvad al den havefuzz skal til for. Slap. Nu. Af. Det er fedt. Og inden alle mine projekter kuldsejler, vil jeg bare lige nå at nyde dem med en nybegynders ukuelige og uspolerede optimisme.

Here goes.

Marts to do:

1. Grav hele forhaven op. Hæld hestelort ud over den (hentes på lokal rideskole – husk for himlens skyld arbejdshandsker) blandet sammen med kompost fra genbrugsstationen, mens dine unger ser måbende til. Gå i selvsving over dine evner!

2. Forspir tomater og solsikker hjemme i brusekabinen (Så har I sikkert tomater om 3 år #lol)

3. Slå koldt vand i blodet med resten af de frø du har købt til overpris i SuperBrugsen på Vesterbro (gulerødder, løg, ærter, porrer, vild rucola og rødbede). På pakken står der, at det først er til maj og at de skal sås direkte i jorden. Schlaaap af!

4. Tøm køkkenskuffen for kartofler. Læg dem op på loftet og overvej hvor kulturradikale kartofler man får, af at forspire dem på en Weekendavisen.

5. Drøm dig væk i gamle Havemagasinet-blade fyldt med stauder, middelhavsbede og pensionister med haverne proppet med dristige digitalis.

6. Bestil en gratis kompostbeholder hos din kommune. Saml den selv(!) i pisregnvejr og fyld den med madrester, regnorme, blade og god karma.

7. Vær uforstående og taknemmelig over at en hel solskins Lørdag kan forsvinde mellem fingrene, som sandjord, mens alle havens beboere hænger gynge op, graver blomsterbed, leger arbejdsmand og kører på motorcykel i en sandkasse.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Marie 1. april 2019 at 11:11

  Åhr det lyder hyggeligt.
  Du mangler bare det sidste punkt: Gå ind og læs om, hvad rådyr kan lide (alt).
  Jeg har lige plantet klematis på terrassen. Det står så nr 2 på rådyrmenukortet kun overgået af tulipaner. Suk.

 • Reply Susanne 2. april 2019 at 16:01

  Æææælsker din selvironi
  Kh anden havenoob

 • Reply Rikke S 6. april 2019 at 18:25

  Åh, du fik mig i den grad til at længes efter at åbne vores kolonøjser på Amager ❤️ Elsker det ukuelige i en havenybegynder, kan så meget kende det i mig selv. Kan anbefale 0-expectations-tilgangen

 • Leave a Reply