Tanker

En hyldest

Er der egentlig ikke snart nogen der laver en film om Suzanne Brøgger? Med Birgitte Hjort i hovedrollen. Bare giv hende et smukt, skævt tandsæt, to bølger af pandehår og en turban. Fyld gerne første tredjedel af filmen med tigerbalsam, feltstudier, røgelse, rejser, fri sex med hotte diplomater og kostskoleliv i hvide, stive bomuldskjoler. København, feministisk oprør, krænkelse, krig og nejhat til det hele i midten. Og den sidste del fyldt med mosevandringer, skeptiske men loyale landsbynaboer, yoga, insisterende kærlighed, skrivescener og en sort kat på skødet, der hedder Linda… Åhh, den ville jeg gerne se!

Selvom jeg er rigtig glad for mit eget liv, så er der bare nogle liv der er next level. Suzanne Brøgger. Magrethe Auken. Patti Smith. Emma Holten. Beyonce. Marina Abramovic. Evren Tekinoktay. Caitlin Moran. Oprah Winfrey. Jacinda Ardern osv. osv. osv. Nogle er bare født med et ekstra gear og jeg elsker seriøst at de mennesker er her i verden og gør den bedre, sjovere, flottere, mere fair, lige og empatisk – Når det går højt for sig herhjemme, kan jeg lige svinge mig op til noget med noget hjemmelavet pasta og et lille heltekvad med kruspersille. Det der med rent faktisk at få udrettet andet end at passe sit arbejde, sine børn og undgå at få PTSD. Det… Det er sgu da fantastisk.

Ps. En lille ting jeg har besluttet mig for at det SKAL lykkes at mobilisere overskud til, er at deltage i demonstrationen for minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne, Lørdag d. 6.4 kl. 13.00. Hvis du er i København, håber jeg vi ses. Og hvis ikke, kan du finde en by at deltage i, her.

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Camilla 30. marts 2019 at 9:23

  Har du læst Louise Zeuthens Brøgger-biografi? Den kan anbefales.

  • Reply Ida 30. marts 2019 at 23:00

   Ja, tak, det har jeg – den er gooood! Dog er jeg af en eller anden mærkelig grund aldrig kommet igennem Jadekatten. Har vist en eller anden blokade mod den:) Men næsten alle hendes andre bøger har jeg læst med gigantisk stor fornøjelse.

 • Reply Signe Hanson 30. marts 2019 at 16:57

  Den demo er så vigtig, at jeg næsten får tårer i øjnene. Om det står ned i stænger, så slæber jeg mand og unger ud. Der sker så meget på det område lige nu og jeg tror faktisk på, at vi kan rykke noget. Fedt at du kommer med!

  Ps: Der er for-demo og fælles gang fra Dronning Louises Bro kl. 12.30, hvis du ikke har set det allerede 🙂

  • Reply Ida 30. marts 2019 at 23:13

   Hvor er jeg glad for at høre, at du tror det kan rykke noget! Oprigtigt glad faktisk, for jeg har ærlig talt været i tvivl. Blev så deprimeret af at se krydsklippet i dokumentaren til 70’er demoer og i dag – og så er der bare ikke sket noget som helst! Hvad hjælper det så, at vi står på den rådhusplads, tænker mit opgivende hjerte… Åh. jeg håber du har ret! Og tak for tippet med dronning Louises bro. Jeg havde faktisk (tilfældigvis) set det og regner også med at gå den vej:) Vi ses!

   • Reply Signe Hanson 31. marts 2019 at 20:07

    Det er også helt igennem deprimerende, virkelig. Men jeg synes jeg mærker en gejst og et momentum i denne her sag, som er svær ikke at blive grebet af og det indgyder en eller anden form for optimisme i mig. Det er jo for pokker vores alle sammen sag, det her – det skal lykkes at rykke noget!!

  Leave a Reply