Bæredygtighed

Meanwhile på det smeltende isbjerg

– Misforstå mig ikke, jeg er vild med udfaldet af vores folketingsvalg, men er jeg den eneste der seriøst får lange løg af den endeløse regeringsdannelse? Al den snak gir mig flashback til alt det trælse, jeg lige havde glemt ved Thorningtiden.

⁃ Er Air bnb sæsonen er i fuld gang herhjemme. Jeg har meldt mig ud af planlægningen, men hjælper lidt til med det praktiske. F.eks. i Torsdags efter en lang arbejdsdag, hvor jeg kom hjem kl. 18.30 og så *lige* skulle gøre rent, tømme køleskab, hente dyner på loftet, rede to senge og tømme badeværelseshylden. Gav  efterfølgende gæsterne en god review, fik en lunken retur og SÅ opdagede jeg, at de har ødelagt vores mørklægningsgardin… super. (BIG mistake. Big. Huge).

⁃ Hentede jeg til gengæld mit sommertøj ned fra loftet i går og det slår jo enhver vintage shopping tur med flere længder. Ge-ni-alt. Hej hej gamle Vivienne Westwood, Cecilie Copenhagen, Stine Goya, Helmuth Lang og Diane von Furstenberg – Hvor har jeg savnet jer! Og hvor er jeg glad for at min flirten med tanken om en minimalistisk 36 stykker garderobe kun blev ved tanken. Får dog lige behov for at pointere at jeg nærmest aldrig køber nyt tøj, men arver en masse og er ufatteligt dårlig til at sende ting videre – Så det er altså derfor jeg har så meget #smileysmilerstift

⁃ Tog jeg – i forlængelse af ovenstående – TV2’s klimatest i går. Jeg udleder stille og roligt 3.93 ton CO2/årligt, med mad som den absolut største udleder. Jeg ville SÅ gerne blive bedre til at (få mine børn til at) spise mere vegetarisk i hverdagen i modsætning nu, hvor vi kun spiser vi kødfrit 1-2 dage ugentligt. Men har sgu svært ved at finde seriøse modkandidater til boller i karry, kylling og kødsovs.

⁃ I forhold til FN’s klimamål, er jeg muligvis ret virkelighedsfjern, men jeg forstår ikke hvorfor der ikke er et mål om “ikke” på den model. Så mange af målene handler om bæredygtig vækst, innovation og produktion og “flere” og “mere” af alt. Men hvad med helt lavpraktisk at sænke forbruget på individ- og virksomhedsniveau? Er det virkelig et helt skørt forslag? Er det ikke rimelig basic, at vi seriøst skal i gang med det paradigmeskifte? Danmark er på top 10 over lande med det højeste forbrug pr. indbygger. Hvis alle brugte som mig (og dig), skulle vi bruge 4,2 jordklode! Det skal vi altså lave om på.

– … men først i morgen. For NU skal jeg altså sove. Her i varmen. Med unger og mænd hældt ud i hele sengen. Godnat❤️✌️

– PS. …oooog så var der sguda lige breaking på DR, lige i det jeg udgav mit sure opstød om politikere. Ny regering!! Rød front, minimumsnormeringer, bindende klimalov og grøn energi. Hurra!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Kirstine 26. juni 2019 at 8:04

  Måske har du ikke en minimalistisk garderobe men en capsule wardrope? Fordi ting skal hedde noget … Og altså, har I VIRKELIG brug for de udlehjningspenge? Spørger jeg og går muligvis over grænsen. Men. Det lyder altså rædsomt presset. Jeg er ved at få stress bare mine forældre skal sove i kælderen og ikke har eget sengetøj med (Hvad giver I?!). Desuden har jeg bildt min søn ind at kikærter er ‘ligesom kylling’. Han åd den sgu. Og kikærterne.

 • Reply Katrine 26. juni 2019 at 9:21

  Jeg vil bare lige tippe om Kirsten Skaaruups vegetariske boller i karry. De er VIRKELIG gode. Har dog ikke prøvet at servere dem for børn, så jeg ved ikke om de køber den.
  https://kirstenskaarup.dk/?s=Boller+i+karry

  • Reply Kira 26. juni 2019 at 18:13

   Herhjemme spiser vi kød ca 1 gange om ugen. Fiskefrikadeller med remoulade er et kæmpe, kæmpe hit. Hun spiser tilmed kartoflerne indimellem, hvis de kan dyppes i remoulade (eller mayo). Rema 1000 har nogle genialt gode fiskefrikadeller med højt indhold af fisk, som man godt bare kan varme på panden og vupti, så er der aftensmad.
   Også valdemarsro one pot pasta med chorizo er en favorit. Man kan undlade pølsen og putte lidt paprika i. Iben spiser alligevel helst ikke pølsestykkerne. Så længe der er revet parmesanost til, så er alt med pasta en favorit. Man kan også lave pasta med rød linse sovs.
   Og hele vinteren spiste vi kødfri lasagne med masser af revne rodfrugter i saucen og så lidt soyagranulat i til at give lidt protein/fornemmelsen af kød. Det kan selv gæster ikke smage, ikke er lavet af ko.
   Jeg synes selv det er mega svært at variere den børnevenlige (vegetariske) aftensmad. Har fx aldrig lavet boller i karry. Som i aldrig. Det må jeg prøve.

 • Reply Kira 26. juni 2019 at 18:20

  Kik evt på vegetariskhverdag.dk
  Jeg følger hende på instagram og synes det er ibspirerende.

 • Reply Marianne Ipsen 26. juni 2019 at 18:49

  Menu har noget ret godt plantefars, som vi bruger når vi laver spaghetti og kødsovs. Vi har endnu ikke lavet den helt kødfri – vi laver en stor portion med 50/50 oksekød og plantefars. Men der er endnu ingen – inkl. ungerne – der har bemærket at halvdelen er plantefars.

 • Reply Matilde 27. juni 2019 at 11:06

  Rema 1000 har veganske nuggets og de er bomben! Seriøst! De ligger fast i vores fryser som “buffer-mad” så man ikke “falder i” og løber i netto efter 500g hakket – som jeg i øvrigt har skiftet ud med plantefars. Mine børn kan slet ikke lide kødsovs med kød længere! Jeg freestyler ud fra Sneglcilles linsebolo og swap’er linser med plantefars. Nogle gange en kombi. Og tilslutter mig parmesanholdet – den ost kan rede alt 😉

 • Leave a Reply