Vegetar

1. dag: Succes(ish)

Min første dag som faux veganer er, hvis jeg selv skal sige det, gået godt. Pt kører jeg en helt safe veganerturiststil med snuden stædigt i landkortet aka den madplan som ligger på veganerudfordringen.dk. Så i dag efter min venindes barnedåb rippede jeg Fakta for grøntsager, soyamælk, plantefars og linser og serverede sgu en virkelig overraskende god rød linseret med pasta og pesto til aftensmad.

Rygraden i min barndoms mad var kødbaserede 70’er-80’er-retter. Mine livretter i dag er derfor i genren flødekartofler, mørbrad, lasagne og bare cirka al julemad. Fed, oldschool kød- og mælkebaseret kost. Dét får mit hjerte til at poppe. Og selvom det som regel er økologisk og altid ledsaget af grøntsager, så trænger jeg til at få udfordret den præmis at kød og mælk er en fast og ofte central del af mine måltider.

Hvis jeg nu bare kan få et par enkelte nye vaner/madretter ind under huden i løbet af den her måneds veganerudfordring, så ville det være rigtig rart. Og billigt. Og sundt. Det skal jeg lige huske på i morgen når jeg begynder at crave primadonna, koldrøget laks, flæskestegssandwich og citronfromage med flødeskum… Åh, nej. Nu starter det.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Louise 2. september 2019 at 7:38

  Tilmeldte mig i går. Og var super positiv og tænkte at de madplaner bare sad lige i skabet. Nu sidder jeg og skal lave indkøbsliste, og synes bare ikke rigtig der er så meget jeg kan få i munden på en 3 årig. Men nu prøver jeg at gi’ det et skud. Satser på at spare lidt på madkontoen og måske også lidt om hoften. Hep Hep.

 • Reply Trine 4. september 2019 at 20:07

  Kan vi ikke få en status?

 • Reply Astrid 5. september 2019 at 16:52

  Vi kører ret vegetariske hverdage herhjemme. Men det kræver at jeg laver madplan og har købt ind på forhånd. Bloggeren Vanløse blues laver nogle fantastiske vegetaropskrifter, og dem tester vi løbende af. Når vi finder en god opskrift gemmer jeg linket i et Excel-ark, som jeg kan genbesøge de uger, hvor jeg er helt fantasiforladt når jeg skal lave madplan.

  Jeg finder også inspiration i nemlig.com s vegetariske måltidskasse. Man kan se opskrifterne uden at bestille kasserne og så bestiller jeg ingredienserne til de opskrifter der ser spændende og gemmer en link til opskriften.

  De fleste uger fungerer det. Vi er 2 vokse, en baby og en 4-årig.

 • Leave a Reply