Vegetar

Faux veganer uge 2

Ting jeg har erfaret:

– det kommer ikke til at blive til noget med mig og det der veganske ost.

– soyamælk (den fra Naturli med vanille) er sommetider på tilbud til en 10’er. Og den kan jeg godt vænne mig til på både havregryn og i kaffe.

– jeg savner fløde.

– jeg savner (mærkeligt nok) ikke smør.

vegansk lasagne smager sgu ret godt. “Bechamelsovsen” laver man ud af kogte kartofler, vand og gærflager! Weird. Og ikke ostesovsagtigt. Men noget andet, som ikke er dårligt.

– jeg savner creme fraiche.

– jeg tager ikke det med slik og vin så tungt. Det ryger altså ned som det er. Æggehvide und alles.

– Gud hvor jeg savner æg. Blødkogt. Æg. Hyl.

– Hjemmelavede falafler (man kan jo købe farsen færdiglavet) smager sindssygt godt til alt. Enten har jeg undervurderet de små chamerende fedtbomber, eller også er jeg mere kaloriedesperat end jeg umiddelbart er bevidst om.

– finthakkede champignon, hakkede valnødder på en pande med olie, løg og hvidløg. Uhm! Meget mættende og lidt oksekødagtigt.

– jeg savner helt ærligt ikke kød. Hvilket er mig en kæmpe gåde.

– de der to kilo jeg håbede røg med i svinget lader vente på sig – men jeg har da fået at vide af to personer at jeg “ser virkelig frisk ud”.

– til gengæld spasser min hud helt ud. Hejhej pizzaface.

– har jeg stadigvæk ikke fundet den perfekte burgerbøf (helst færdiglavet) hvis du ved noget, så hook gerne en søster op.

– popcorn. Hvor er det bare godt og nemt og billigt og fedt og salt. En tricolore i umættet fedtsyre. Uhm.

Kh Ida.

PS. Lidt off topic. Menøhmmm. Kunne det være hyggeligt hvis vi mødtes engang? F.eks her i løbet af vinteren på en bar i København? Jeg synes det ku være så sjovt at møde jer. Ville i komme? Hvis nu jeg lover der er alkohol?

Previous Post Next Post

45 Comments

 • Reply Jeanette 16. september 2019 at 18:45

  Ja til at mødes. Ville være så hyggeligt. Og mht pizzaface. Må jeg anbefale pudderdåsernes produkter. Feks t zone til udbrud.

  • Reply Melissa 16. september 2019 at 20:04

   Der ku være så hyggeligt at mødes. Og lidt angstprovokerende a la første skoledag. Men dine perspektiver på life (og ikke mindst din forkærlighed for SATC) gør det alle 10 krummede tæer værd 🙂

   • Reply Ida 18. september 2019 at 18:15

    Du skal komme! 🙂 Måske ku det være inkl en satc paratviden quiz!

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:16

   Fedt at du kommer! Og tak for tippet. Kh teenageren

 • Reply Anne 16. september 2019 at 19:33

  Jeg kommer!

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:16

   Yes!!

 • Reply Nina 16. september 2019 at 19:55

  Jeg har lavet disse vegetarbøffer! De er oprindeligt fra en vegansk opskrift (se link)
  http://klidmoster.dk/2015/04/verdens-bedste-vegetariske-burgerbffer.html?m=1
  Det bedste er, at de kan laves i ovn – og selvfølgelig smager godt!!

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:16

   Ej, hvor godt! Tusinde tak – den blog har jeg slet ikke fået tjekket nok ud. Tak:)

 • Reply Katrine 17. september 2019 at 6:33

  Jeg ville komme!
  Mht plantemælk gør havremælk sig godt i kaffe (og det kan skummes, har jeg hørt!). Men det er træls på havregryn. Man kan ikke vinde med alt 🙁

  • Reply Lotte 18. september 2019 at 15:14

   Til gengæld er rismælk rigtig lækkert på havregryn Soyamælk bruger jeg slet ikke, da jeg ikke synes at det smager godt, men havremælk og rismælk er altså virkelig godt! Så godt at min toårige foretrækker det frem for komælk

   • Reply Ida 18. september 2019 at 17:59

    Det har jeg slet ikke prøvet endnu. Tak for tippet:)

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:14

   Hehe, nej man kan nemlig ej! Og fedt at du kommer:)!

 • Reply Sofie 17. september 2019 at 6:53

  Prøv iKaffe fra oatly som kan fås i Irma. Emballagen er utrolig….smart, men den smager forrygende i kaffe. Jeg elsker de svenske færdigburgerbøffer, prøver ihærdigt at komme i tanke om hvad de hedder. Mht at mødes ville jeg også synes det var lidt angstprovokerende. Men sikkert også sjovt og hyggeligt.

  • Reply Maria 17. september 2019 at 9:21

   Enig i anbefalingen af iKaffe.

   • Reply Ida 18. september 2019 at 18:05
  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:14

   Haha, ja der er sgu fart på deres marketingafdeling!! Men jeg må give dem en chance. Tak:) Og fedt at du måske ville komme. Dont leave me hanging!

 • Reply Cæcilie 17. september 2019 at 8:19

  Pizzaface skyldes højst sandsynligt, at din krop “renser ud”. Det sker for langt de fleste, der overgår til vegansk kost. Bedste burgerbøffer er i min optik dem fra Hälsans Kök (kan fås i Rema bl.a.), og ellers de lidt pebrede (økonomisk ikke krydderimæssigt) Beyond Burger. Creme fraiche kan måske erstattes af Alpro Naturel yoghurt uden sukker, den sværger jeg til. Hvad skal fløden bruges til? Til madlavning er den plantebaserede cremefine rigtig lækker, til piskning er Alpros piskbare rigtig god 🙂

  • Reply VenterPaaVinBlog 17. september 2019 at 9:47

   Enig i Hälsans Kök – så gode! Også deres ostespinat-bøf (og det kommer fra en, der eeeelsker rigtig ost og heller aldrig kunne leve uden)

   • Reply Ida 18. september 2019 at 18:05

    Taaak!

   • Reply Marie 18. september 2019 at 18:19

    Men det er jo også ost, der er i?! Altså som jeg husker det? Jeg er vegetar, og jeg elsker dem også (mine børn ligeså).

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:12

   Jeg købte den der alpro yoghurt og den var i hvert fald overraskende god som hvidløgsdressing til burger og rullefalaffel. Tusinde tak for tippet!

 • Reply Louise S 17. september 2019 at 8:21

  Jeg har to favoritter inden for vegeburger. Den ene er Urtekrams frosne mexiburger (næsten helt sikker på, den er vegansk) – den anden er den halv-snyder, fordi den indeholder æg, men måske en mulighed, hvis du på et tidpunkt lander i en gråzone. Valsemøllen laver sådan nogle øko pulverblandinger, hvor man bare skal smide et par æg og lidt vand i røre rundt – og bum, så er der fars. Jeg bruger den med tomat og timian til burgere og den med karry til boller i karry (fungerer også overraskende godt!) Synes tit det helt færdige vegefars smager meget af falafel … og det er absolut også lækkert, men jeg bliver ærlig talt også lidt træt af spidskommen i længden.

  Og JA til at mødes! Det gad jeg rigtig godt og er næsten sikker på, jeg ville turde dukke op.

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:11

   I hear that sister! (Altså til det med den meget salte/spidskommenagtige færdigfars). Megagodt tip! Det skal jeg prøve. Og til boller i karry også – det ville være helt genialt. Jeg tror bare at jeg skal være vegetaragtig fremover:)

   • Reply Louise S 18. september 2019 at 18:42

    Yes! De har dem på Nemlig til en 20’er pr. pose, der nemt rækker til os tre herhjemme.

 • Reply Kirstine 17. september 2019 at 8:39

  Kød er det mindste problem. Men ost. Uha!!! Og ja, jeg ville komme. Indtil barnet fik feber, i det mindste …

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:09

   Åh, præcis! Også til det med feberbarnet. Jeg håber at du kommer!

 • Reply maja 17. september 2019 at 8:53

  Hej Ida, hvad er egentlig begrundelsen for at gå veganer og ikke vegetar? 🙂

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:08

   Hej Maja, det var bare fordi jeg tilfældigtfaldt over veganerudfordringen.dk og så tænkte jeg det ku være sjovt at blive udfordret lidt. Jeg har engang været vegetar i to så, så dét køkken føler jeg mig nogenlunde hjemme i. Men veganer har jeg helt ærligt aldrig forstået, hvordan man kunne være og stadigvæk være mæt og glad og få stimuleret sine smagsløg. Det synes jeg virkelig jeg har fået øjnene op for i løbet af de her uger!

 • Reply Anette 17. september 2019 at 8:56

  Jeg ville gerne komme!

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:06

   Jubii!

 • Reply Louise 17. september 2019 at 11:57

  Jeg gider godt! Og Hälsans kök færdig bøffer er ok. Men er ikke klar over om de er ægte veganske.

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:05

   Jubii! Og tak for tippet. Dem køber jeg næste gang.

 • Reply Caroline 17. september 2019 at 12:38

  Next level burger fra Lidl – den er fersk, og såsåså god!

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:05

   Har efterhånden hørt overraskende mange gode ting om Lidl. Tak:)

 • Reply Jeanette 17. september 2019 at 13:47

  Haha elsker dit skriv i din blog
  Ja lækker vegansk ost er svær at opsnuse
  Jeg er nu ikke veganer men jeg er Jeanette, og det som jeg spiser er hovedsageligt plantebaseret.
  Oooog jeg har fundet en Italiensk oase med lækker plante ost! Amar og alt mulig og de har også alkohol!
  Det kunne da være en mulighed at mødes der – ja jeg er frisk
  https://www.facebook.com/www.madenitaly.dk/

  Ang lækker burger kan burgerne hos Max burger anbefales.

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:04

   Ej, hvor Jeanette! Jeg bor jo 2 minutter derfra! Tak for tippet – har som sædvanligt bare fløjet lige forbi dem på cyklen og højst tænkt at det bare var noget svinedyrt, snobbet indrebypis. Jeg vil prøve at gå derind nu!

 • Reply Trine 18. september 2019 at 7:26

  Ikke færdiglavet burgerbøf – men virkelig god og nem at lave: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/the-best-vegan-burger/

  • Reply Ida 18. september 2019 at 18:01

   Ej det ser faktisk både godt og nemt ud. Nu er den i første omgang bookmarked. Tak!

 • Reply Johanne 19. september 2019 at 13:17

  Hvordan kan du gemme invitation til real life meetup nederst i et madindlæg?!? Jeg er frisk på at mødes – især hvis der er alkohol! Så håber jeg bare, at det kan matches med en fødsel og amning i et eller andet omfang

  • Reply Ida 19. september 2019 at 16:17

   Haha – Det gik lidt stærkt. FEDT Johanne! Hvornår skal du føde? Så timer jeg det. Jeg tænker umiddelbart slut januar. Dels fordi der har man desperat brug for fest og dels fordi jeg blir 35 hvilket er ca lige så røvsygt som slut januar… Ku det gå?

   • Reply Johanne 24. september 2019 at 13:56

    Slut januar ville være perfekt. Har termin her om 3 ugers tid, så mon ikke jeg kan komme lidt op i gear over de følgende måneder

 • Reply Emma 21. september 2019 at 18:57

  Jeg vil også gerne være med.. Det tætteste jeg kommer på en blind date uden at bryde det monogame fængsel – perfekt

  • Reply Ida 23. september 2019 at 19:38

   Det tænker jeg også! Sæt lige kryds i kalenderen d. 18. januar. Skal nok lige lave en rigtig invitaion også:)

 • Reply Veganer uge 3 - Idabida 24. september 2019 at 19:11

  […] Især hjemmelavet, frisk mozzarella er pt ret højt på ønskelisten. Jeg har brugt rigtig mange af jeres tips (seriøst, i er jo de vildeste veganerguruer?!) i kommentarsporet til sidste uges indlæg og har […]

 • Reply Anna 30. september 2019 at 19:21

  Altså jeg vil også gerne! Og jeg tror også godt jeg tør når det kommer til stykket…

 • Leave a Reply