Det (mor)somme liv

Mit Barn. En boganbefaling

Det er fandme længe siden jeg har måtte spare på en bog! Gemt sider. Sat mærker, læst igen og igen og båret sætninger med mig rundt i hele dage. Og så er det første gang, jeg har læst en bog og følt at dér. Dér var mit tidlige moderskab på skrift. Cecilie Lind sender i “Mit Barn” (modtaget i gave), mig ikke alene tilbage til mit moderskabs vorden, hun sætter også ord på følelser, jeg aldrig selv har kunnet italesætte og derfor bittert er brændt inde med. Og så gør hun det så freaking smukt og helstøbt, at jeg ikke kan andet, end, at være taknemmelig for, at der findes rigtige forfatterinder på jorden, som kan sætte ord på deres følelser, så vi andre føler os mindre alene med vores. Og så skriver Cecilie så gudesmukt. Altså! “Jeg græder og græder og uden grund. Mine tårer er mit hjertes mælk, men ingen drikker dem” (please nogen, lav life quotes klistermærker til væggen, af alle de citater).

Skænderierne, at være blind passager på den lede kælling, der pludselig har indtaget ens krop, at elske sit barn helt ind i mørket. At hade sin krop, være fremmed for sig selv og længslen efter at dulme selvhadet med kjoler og ny identitet. Alt det grimme blir skrevet og smukt og okay.

Jeg græd mig igennem den. Det ville være så klassisk at skrive: Giv den til en nybagt mor, men jeg vil snarere sige: Giv den til en nybagt far! Så ved han, hvad der foregår derinde, i sindet hos en skrøbelig mor.

💗

Ps. Læselisten er opdateret med ovenstående og Ursula Le Guin ‘De Udstødte’.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Sidsel 20. oktober 2019 at 15:49

  Den er så meget på listen til juleænskerne – baby ankommer i januar! Og så må min kæreste vist også hellere læse den…

 • Reply Belinda 23. oktober 2019 at 13:31

  Ok, nu er jeg nødt til at kommentere. Jeg har ikke læst “Mit Barn” endnu. Men du var den forfatterinde, der satte ord på mit tidlige moderskab i alt det kaos, al den forandring og kærlig schitzofreni, du beskriver. Så du er en helt rigtig forfatterinde selv. Just sayin’. Og tak.

  • Reply Ida 5. november 2019 at 21:45

   Belinda, jeg screenshotter din kommentar og hænger den op på mit køleskab❣️ TAK!! Det bliver jeg så glad for, at du skriver.

  Leave a Reply