“Vegansk” uge 8 og 9 (og julekrise!)

Det er gået mindre godt med

– ikke at spise æg

– ikke at spise en portion risengrød

– ikke at spise et stykke kage

– ikke at gå med den ruskindsfrakke, jeg har arvet af min svigermor

Tilgengæld er det gået godt med

– at undlade kød og mælk

– at spise virkelig mange grøntsager

– slet ikke at føle mig udenfor, når vi er på burgerjoint og jeg spiser pommes frites og vegetarburger og drikker cola. Det er overhovedet ikke et offer, men noget jeg virkelig nyder (især at jeg nu kan spise det hele inkl. alles pommes frites rester, uden at føle mig stopmæt bagefter – genialt).

Jeg konkluderer derfor

– jeg er ikke klar til at blive veganer. Endnu. Og det er okay.

– jeg er bare blevet vegetar, ligesom så mange andre. Og det føles virkelig rart. Efterhånden no biggie.

Servicetweet

– Kvickly har Naturli soyamælk på bud til en 10’er (vi hamstrede 10).

– Falafelburgeren på 57 Burger og Øl i Kregme, er virkelig god.

– Gomadressing. På ALT. Uhm!

Jeg er lidt i tvivl om de her små status’er fortsat giver mening, da der jo er MANGE vegetarer og veganere out there, som er det meget mere end mig. Jeg synes det er rart at tjekke ind en gang imellem, og får helt sikkert brug for at blive holdt til ilden, lige om lidt, når vi går ind i december AKA and og flæskestegsmåneden. Åh, Gud… Nejnejnej. Hvordan fanden skal jeg egentlig lade være med at spise flæskesteg og and… shit mand. Det ved jeg faktisk virkelig ikke, hvordan jeg skal klare. Glem lige alt hvad jeg har skrevet indtil nu, fordi dét er eddermanme krise. Kan man godt være vegetar undtagen i december? Eller er det ligesom en alkoholiker der godt bare vil drikke lidt i weekenderne? Findes der antabus til kødædere? Hvordan smager det der fake and, alle veganere elsker? HvorDAN skal jeg ikke spise flæskesvær? Hvad fuck kan man lave i stedet for and på juleaften? Hvad gør jeg når jeg er blevet snapsefuld og får lyst til at æde hele buffeten? Lun leverpostej. Karrysild. Flæskesteg. And med sprød svær og brun, fed, dejlig andesovs.

Åh nej.

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Ulla 10. november 2019 at 21:24

  Og hvad med Mortens aften?? Nøddepostej så? Min svigermor laver en virkelig nice nøddepostej til jul. Så god! Faktisk spiser hun stort set altid vegetarisk, men spiser and til jul. Hvorfor ik? Gælder det om at høre til i enten den ene eller anden kasse? For os gælder det om at skære næsten helt ned på kød og komælk og så vælger vi det så til ind i mellem. Som fx i aften andebryst, sovs og brunede kartofler. Ej undskyld ville ikke stresse dig yderligere. Det er sejt altså at du er blevet vegetar. Og ja vegeburgere ligger virkelig godt i maven!

  • Reply Ida 18. november 2019 at 22:21

   Du er sød Ulla! Tak – Jamen jeg tror måske bare at jeg er en meget enten-eller-type. Sidst jeg liiiige skulle have bare en flæskestegssandwich, endte jeg med at spise full on meat i 5 år, selvom jeg egentlig var vildt glad for at være vegetar:/ Men! Tror jeg laver noget nøddepaté, det er så lækkert jo! Og kastanjer med smør og svampe. Uhm!

 • Reply Katrine 11. november 2019 at 7:27

  Thomas Erex har lige udgivet en Vegansk Jul bog, som jeg personligt regner med løser alle mine julerelaterede veganerproblemer

  • Reply Ida 18. november 2019 at 22:24

   Tak for tippet! Fandt også lige en anden vegansk julebog på e-reolen, jeg må prøve at kigge lidt på..

 • Reply Hanne 11. november 2019 at 11:29

  Hvis du primært gør det for klimaets skyld, og ikke har de store dyreetiske kvababbelser, så kan du da bare spise lidt i december. Jeg er nede på at spise kød 1-2 gange om ugen, og aldrig i kantinen på job. Altså bortset fra i dag, hvor jeg bare måtte have kødboller. Life goes on….

  • Reply Ida 18. november 2019 at 22:24

   Du har helt ret:) Life goes on uanset. Nu må vi se hvad der sker:)

 • Reply Laura 11. november 2019 at 11:45

  ELSKER gomadressing! Laver du den selv, eller har du fundet en god i butikkerne?

  • Reply Julie 11. november 2019 at 16:40

   Jeg plejer at købe den (ret store og lidt dyre) goma fra en kinabiks/thaibutik… der fås de i sådan 750-1.000 ml vist. Den synes jeg er ret god

   • Reply Ida 18. november 2019 at 22:26

    Præcis Julie, det er den, jeg skal have købt næste gang! Den jeg købte fra Letz Sushi er lidt for syrlig, synes jeg.

  • Reply Ida 18. november 2019 at 22:25

   Gid jeg havde det overskud! nej, jeg har bare købt den i Føtex 🙂 Den er lidt til den syrlige side, men alligeveL: Freaking UHM!

 • Reply Pil 12. november 2019 at 6:47

  Min mor var vegetar undtagen når det var virkelig lækkert kød. No biggie.

  • Reply Ida 18. november 2019 at 22:26

   Haha, præcis!

 • Reply Lene 12. november 2019 at 9:20

  FEDTFEDTFEDTFEDT med et godt burgersted Jeg har fået sommerhus i Liseleje og vi kører altid forbi 57 Burger og Øl – men nu stopper vi! FEDT!

 • Reply Maria 13. november 2019 at 18:21

  Jeg har lavet variationer over Englerods opskrift på linsesteg til jul, Mortens aften og når humøret ellers er til vegetarisk (ja, jeg laver den altså *kun* i en vegetar version).
  Kombinationen af fløde og smagfulde linser indvendig med sprød butterdej udvendig, kan fint tilfredsstille mig og vigtigst af alt – så passer brun sovs glimrende til
  Selv franskmanden her i huset er fan.

 • Reply Emilie 14. november 2019 at 11:55

  Jeg har aldrig helt forstået det der med, at kostvaner partout er enten-eller. Selvfølgelig kan det være nemmere i en periode at sige NUL sukker, hvis man føler, det har taget lidt overhånd, end at sige lidt sukker er ok…

  Men i det store perspektiv: Du kæmper dig gennem en december uden and eller hvad du nu har lyst til, og er helt drænet af det bagefter og gider sgu ikke være vegetar længere, for det var FANDME HÅRDT i december.. Eller du går til det med en ambition om at holde fast i principperne hvor muligt, og give dig selv lov til at spise lidt kød, hvis du har lyst. Du kommer ud på den anden side med en følelse af at lykkes i moderation og fornyet energi på det vegetariske projekt.

  Er med på der er andre scenarier og udfald end de to, men ved godt, hvilket der ville fungere bedst for mig 🙂

  Kh Emilie

  • Reply Emilie 14. november 2019 at 11:57

   Altså jeg mener bare, ift det du skriver om fx ikke helt at kunne undvære æg men sagtens kunne undvære mælk, så lyder det som om du har en ret god fornemmelse for, hvornår afsavnet bliver for stort og hvor du godt kan presse dig selv lidt. Så hvorfor ikke ligge snittet selv i stedet for at gå til den ene eller anden yderpol 🙂

  Leave a Reply