Bla bla bla

Rød alarm: Ting Tsunami

IKEA testen, siger du? Prøv med Vedligehold Et Fælles Hjem Testen. Prøv dét uden at brøle hæmningsløst ind i dine SAMLA bokse.

Ja, nyforelskede par, jeg ser jer med indkøbsvognenene, stå og skrive på jeres små lapper i den personlige betjening ved køkkenerne. Jeg ser jer ligge i sengeafdelingen og fornemmer jeres lille, smertende sidestik (første af mange, skulle jeg hilse at sige), når den ene vil sove hårdt og den anden blødt. Og jeg hæver med en topmadras i memory foam.

Prøv så at spol ti år frem. Og prøv at være to overtrætte nostalgi junkies på 94 m2. Prøv at indret jer, uden at drukne i hinandens memorabilia. Prøv at have gemt samtlige CD’er, DVD’er og VHS bånd. Og smykkeskrin, perlehalskæder, gamle små sprutflasker (smertelige minder fra de hjemmefester vi om lidt skal være de voksne i) tørshampoo, Roskilde-armbånd, stenhårde soldaterstøvler, børnetegninger, den obligatoriske The Earth From The Air bog, sangbøger, studentikose notesbøger og en ti år gammel massageolie (…tro på den kommer i brug).

Og børnetøjet, BØRNETØJET. Ejmen fucking børnetøj. Fucking bunker af børnetøj og fucking tilsandede kirkegårde af børne-jeans, der lige skal lappes. Og fucking elendige samvittighed, når du i nattens mulm og mørke kyler det hele ud i containeren. Undskyld verden. Undskyld mit manglende overskud. Babytøj – en saga for sig – Størrelse 62 mig i røven! Fucking Reshopper.

Skal de malerier, man malede i sine formative år smides ud til fordel for fem kasser med nedarvet tøj og legetøj nogen børn *måske* vil lege med en dag? (don’t ansver that…)

Skal man blive ved med at smide sine egne kostbarheder ud, når det føles som om den anden aldrig nogensinde forholder sig til sine?

Skal man hænge et skilt over køkkenvasken, en evig påmindelse: hvor der står “En genstand ind = En genstand ud?”

Vidste du at ordet genstand, stammer fra tysk? Det hørte jeg engang Knud Romer sige noget om i et radioprogram, som jeg synes lød klogt. Gegen stand. At stå overfor.

Sig “Jamen det fejler jo ikke noget” om et af vores totusinde stræklagener een gang til!

Sig “Jamen det fejler jo ikke noget” om et af vores totusinde håndklæder een gang til!

IKEA testen? Prøv med “Organisér dig ud af en ting-tsunami” testen!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Katrine 22. november 2022 at 20:37

  Kender! Især børnetøjet som ligger på alle vandrette flader i hele hytten hele tiden – lige meget hvor meget jeg rydder op!!
  Selvindsigt er også at lade være med at pynte op til jul fordi vi simpelthen har for meget rod.

  • Reply Ida 5. januar 2023 at 13:52

   TAK! Og ja – Nogle pyntede også op med vasketøjsguilander hjemme hos os. Og de er ikke blevet pillet ned. Godt nytår 🙂

 • Reply Sara 23. november 2022 at 2:01

  I love you, ida <3 Føler mig så set i alt hvad du skriver! Vågnede 00.30 med akut stress over snavset hus med savsmuldstapet, børn der fremkalder al med dårlige samvittighed over alting hele tiden og parhold der hænger i en tynd tråd, når vi hver aften smører 9 madpakker. Hvordan gør man?

  • Reply Ida 5. januar 2023 at 13:51

   Jeg ved ikke hvordan man gør 🙁 Men jeg tror at du ved det! Jeg tror du gør det! Måske er nøglen at man “bare” gør det. Ikke tænke så meget. Linda fra Blogsbjerg skrev fornyeligt, at hun var begyndt at opfatte livet i højere grad som en opgave, der skulle løses, frem for noget der skulle nydes. Så lidt mere pietisme og så nyde når lykken rammer, men vide at basen (i disse år i hvert fald) er tøjfoldning og madpakker. Jeg har selv fundet ro i det, i hvert fald. Men måske er det bare mega deprimerende.
   Tak for din kommentar forøvrigt. Jeg bliver simpelthen så glad for hver og en!

 • Reply Helene 23. november 2022 at 12:19

  Er lige flyttet efter at have boet i hus med kælder i 20 år. Jeg er stadig i chok over mængderne af ting der var rundt omkring i skabe og skuffer. Og selv om jeg sorterede, sorterede og sorterede, gav væk, solgte og smed ud, står jeg nu og skal have plads til alt det vi alligevel fik slæbt med os i et allerede overfyldt pulterkammer. Jeg nægter at sande til i ting igen og øver mig på at give slip – både på det jeg har og alt det der til stadighed prøverat snige sig ind i mit hjem – og jeg hra kun en teenager at “kæmpe” med, hvor jeg trods alt for det meste har sidste ord…

  • Reply Ida 5. januar 2023 at 13:45

   Det er crazy, så mange ting man har! Det er virkelig tydeligt at vores opgave møjsommeligt at vælge de FÅ ting vi vil beholde, og så skille os af (læs: Smid ud i containeren i nattens mulm og mørke) resten.

  Leave a Reply