Barsel

Metaltræthed og drømmen om en ladcykel

Jeg er så træt. Kan ingenting af træthed. Kan kun være træt. Træt hvor man hælder neskaffe på sin yoghurt. Hvor man ikke orker at trække vejret dybt, fordi det at komme i bunds med den vejrtrækning, ligesom blir lidt for omstændigt.

De sagde at det ville blive hårdt med 2 børn under 2. De sagde ikke at man ville blive fyldt med grundstress og at den ville sætte sig fast i knoglerne. Eller at de nogle gange græder på samme tid, med behov strittende i hver sin retning. Et siamesisk sesambjerg, jeg ikke kan huske koden til.

De sagde forøvrigt heller ikke at min kæreste 2 måneder inde i projektet ville rive sin skulder af led, så den de næste 3 uger skal holdes i fuldstændig ro.

Det er jo ikke fordi det kun er surt og hårdt. De der små lykkeglimt når Kurt amok over en vandpyt, er stadigvæk fantastiske. Eller når han jager en stakkels due og udbryder “ÅH NEJ!” hver gang den flyver fra ham. Eller når Otto spjætter af grin og begejstring, bare fordi man gider at snakke med ham og trykke ham på næsen. Dét skal jeg lige huske. Også selvom det, lige for tiden, er pakket ind i en altoverskyggende træthed.

To ladcykel or not to ladcykel?

Samtidig føles det som om jeg hele tiden går. De dage hvor jeg både henter og afleverer går jeg først 30 min op til Kurts vuggestue. Så 30 min hjem igen. Så vaske tøj og rydde op og ordne køkken, og på de gode dage nå at skrive lidt. Eller også tager jeg til træning (proklamerede hun efter 2 gange, haha!), eller drikke en kop kaffe med en veninde. Ved 14-tiden går jeg så igen en halv time over og henter Kurt, og så går vi ellers hjem, fodrer ænder eller leger i gården. Det blir faktisk til 2 timers transport hver dag. Og selvom det er hyggeligt, og jeg har optur over stauderne i Kongens Have, så føles det som dyrebare minutter jeg i virkeligheden godt kunne bruge på noget andet.

Jeg er før blevet imponeret over de mange fine ord og gode råd som pibler frem her i kommentarfeltet, så selv om jeg ikke er fan af de der “Hvad med jer? Har i haft en god weekend?”-shoutouts, vil jeg forsøge mig med endnu en forespørgsel, som nok primært er rettet mod by-forældre uden bil.

Ahem: Hvor realistisk er det, at have 1-3 børn og 0 biler og IKKE købe en ladcykel på et eller andet tidspunkt?

For hvis vi alligevel må ende med, på et eller andet tidspunkt, at købe en ladcykel (selvom vi på ingen måde har råd lige nu), så kunne jeg faktisk virkelig godt bruge den nu. Og hvis man er all ’bout that ladcykel, er der så nogle særlige anbefalinger eller råd? Især i den lidt billigere ende af skalaen?

På forhånd tak😊

ladcykel

Duejagt. Sæt i gang.

Previous Post Next Post

28 Comments

 • Reply Mie 13. juni 2017 at 11:34

  Har Christiniacykel og elsker den. Især da vi pludselig havde 3 børn og ingen bil, var den uundværlig. Det er ikke den billigste ladcykelmodel, tror jeg (vi gav vist omkring 14.000 – billigst at købe over nettet, og penge til den var vores eneste gaveønske til første barns dåb), men man kan vist få nogle tilsvarende, der er billigere. Bare vælg noget stabilt og rummeligt – vi kan stadig presse 3 større børn plus en uges indkøb i vores. Eller en legekammerat, eller løbecykler – eller en mor 🙂 Hvis man ellers kan overtale sin mand til at køre sig…

  • Reply Mie 13. juni 2017 at 11:36

   Hvilket vist var verdens mest ubrugelige kommentar. Men altså. Ladcykel. Fedt. That’s all.

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:08

   Hallo, det er da verdens mest brugbare kommentar ever! Jeg tog dig i hvert fald på ordet – prøvekørte en masse ladcykler i dag og forelskede mig hovedkulds i en Christianiacykel. Pis! De er jo svinedyre. Men så altså mit familieliv passere revy på vidunderlig vis i din kommentar Må. Have. Ladcykel. Nu skal jeg bare liiiiige finde 15.000kr:) Tak for kommentaren Mie!

 • Reply Anja 13. juni 2017 at 14:12

  Ladcykel er den eneste way to go. I’ve been there. Er glad for en gammel christianiacykel jeg fandt på DBA til 3500kr. Ikke i verdens bedste stand, men den fungerer. Nok også lidt tung i det, men hey så røg de sidste graviditetskilo på den konto. Op med den store, og den lille en en lift og så får du dit liv tilbage….

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:11

   Haha, smaaart! Tusinde tak. Jeg har også kastet min kærlighed på en Christianiacykel. 3500kr er BILLIGT. Tak for tippet! Kh Ida

 • Reply mona 13. juni 2017 at 15:03

  Doooo it! Altså køb en ladcykel! Den er skidegod til alt, inkl indkøb, transport af børn, når det regner, eller sågar transport af hele familien (een forælder på sadlen og den anden i ladet med børnis). Og nogle siger også, at en ladcykel med elmotor er lifechanging, og dét kunne jeg godt forestille mig, men omvendt behøver man ikke at gå i træningscenter, hvis man har modellen uden motor.

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:15

   Jeg tror altså at jeg må eje en elektrisk ladcykel. Det er simpelthen dér vi er. ÅH! Tak for tippet. Og for ordet børnis. 🙂 Kh Ida

 • Reply Dorthe 13. juni 2017 at 15:04

  Enig! Christianiacykel er noget nær uundværlig når man har mindre børn og bor i byen. Men ikke billig og du er også nødt til at ofre penge på en solid kædelås. Jeg græd i dagevis efter vores blev stjålet (og savner den stadig selvom børnene er store og vi også har bil nu).

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:19

   Piiiiiv! Der må være et særligt sted i helvede for folk der stjæler ladcykler fra børnefamilier. Tak for din kommentar! Jeg tror vi ender med en el-Christiania. Skal bare liiige finde 20k. Kh Ida

 • Reply Lene Burchardi 13. juni 2017 at 16:00

  En el-drevet ladcykel, ikke. Hvis jeg kunne så gav jeg dig den!

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:19

   ❤️

 • Reply Carina 13. juni 2017 at 17:20

  Små børn, der siger “åh neeeej” er de mest nuttede (altså, næstefter næbdyr der bliver kløet på maven) <3

  Det billige alternativ til en ladcykel er måske en brugt cykeltrailer? Det ser dog overhovedet ikke ligeså smat ud, det må jeg bare sige, og måske er der også noget med sikkerheden, eller hvad ved jeg. Men umiddelbart kan man kan få en brugt til 500-700kr. Og det varmer altså mit jydehjerte 😀

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:20

   Tusinde tak for tippet Carina! Jeg elsker nøjsomme jydehjerter. Men bager hardcore på en elektrisk Christianiacykel. Kh Ida

 • Reply Synne 13. juni 2017 at 17:31

  Vi sad på vagt på DBA og fandt en Christiania der var 10 år gammel til 6000. Nuvel, bremsen skulle lige fixes og så trængte den til en ny sadel… og en kærlig hånd. Men der kører (stadig) som en drøm og er nu 15 år gammel. Uden el – det kan eftermonteres og vælger man en uoriginal løsning er det ikke en bondegård.
  Vi har bil men bruger den mindre og mindre. Den store på 3 år sidder på bænken, den lille på 4 mdr sidder i sin autostol. Nå ja og så løber hunden ved siden af.

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:42

   Ej, hvor vildt! Tænk at den alligevel kan holde så længe! Jeg blir mere og mere forelsket i tanken om en Christiania. Jeg må lige røve en bank:) Tusinde tak for din kommentar! Kh Ida

 • Reply Mette 13. juni 2017 at 18:13

  Tak for den sejeste og sjoveste blog (altså generelt, ikke særligt denne post). Jeg følger lige med i de gode tips… Hvordan transporterer du dem nu? Har I en tvillingevogn og i så fald hvilken?

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:52

   Ih, tusinde tak! Jeg blev så glad for din kommentar.

   Jeg kører pt mine børn rundt i en Bugaboo Donkey duo (det klør seriøst i fingrene at skrive det navn – Der er en tekstforfatter som virkelig har lollet) . Men bortset fra navnet er vi faktisk rigtig glad for den. Den er dyr (gav 8000kr for en brugt på DBA), men den kan også bare næsten alt. Men nu tænker jeg alligevel på om vi i stedet skulle have puttet pengene i en ladcykel. Håber du finder en god løsning 🙂 Kh Ida

 • Reply Linda 13. juni 2017 at 20:07

  Jeg har lige tjekket DBA, og det ser faktisk ud til, at man kan købe nogle ret fine cykler brugt til en ok-god pris. Hvis du ser noget herovre på disse kanter, tager jeg gerne ud og forhåndsinspicerer for dig; just say the word. Ps: Og hold ud. Du gør det fantastisk.

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 22:54

   Hvor er det sødt af dig Linda. Jeg lover at sige til. PS. Tak. Bare tak.

 • Reply Nina 13. juni 2017 at 20:32

  Har ikke selv erfaringer men har hørt fra dem, der har, at fx Nihola er nemmere at manorere (hedder det det?!?!) end Christianiacykel
  Og at en med batteri specielt gør en glad hvis ikke man har bil, da de ellers kan være morderligt tunge… Læs evt med hos MM på twinpeaks – hun er vist glad for sit batteri

  • Reply Ida 15. juni 2017 at 18:13

   Tusinde tak for tip! Ser mange Niholaer her i mit hood, og de ser nemlig bare så fixe og smidige ud. Tak! Kh Ida

 • Reply Julie 14. juni 2017 at 9:24

  Jeg har også været der – med to børn under to. De første par år er hårde,men så har du til gengæld lavet en ven (og rival,bevares) for livet til din førstefødte, og de kan lege i timevis. Det kan mine i hvert fald. Og når jeg ser billeder og videoer fra de var helt små,kan jeg se,at de også havde vildt meget glæde af hinanden allerede dengang. Jeg var bare for træt til at se det. Aaaaanyways,nu er det ladcykler,det handler om. Og sådan en købte vi og havde vældig meget glæde af,da de var små. Og nu, hvor vi har endnu en lille,har jeg genopdaget kærligheden til den. Jeg ville bare ønske,der var en motor på. Den er tung,så man kommer ikke så hurtigt omkring, men hurtigere end at gå. Vores er fra Sorte Jernhest og det fede ved dem er,at de vender på en 25-øre og er meget rummelige.

  • Reply Ida 15. juni 2017 at 18:12

   Hvor er jeg glad for at høre at det blir bedre. Jeg tror på dig!! Og jeg prøver sådan at nyde igennem det filter af træthed der sidder som softicefedtede fingre på ens solbriller:) Tak! Også for jernhestetip

 • Reply Mette S 15. juni 2017 at 17:11

  De varmeste anbefalinger herfra til en ladcykel (med el, for dælen!). Mine to drenge på 4 og 2 år synes det er SÅ hyggeligt at køre i ladcyklen og baby Alba på 5 mdr kan også være med, i enten autostol eller lift. Og det er plads under sæderne til rygsække og skiftetøj og snacks og… Det sædvanlige gepäck, du ved.

  • Reply Ida 15. juni 2017 at 18:05

   Åh, jeg kan jo godt se hvor det bærer hen ad Tak for din kommentar! Hvilken slags har I?

 • Reply Sara 17. juni 2017 at 20:10

  Hej Ida. Vi er flyttet på landet og min kæreste har bilen på arbejde hver dag. Jeg magtede ikke gåturen på en halv time til institution med en 2.5 årig og vores baby, som nu er 1.5 måned, så vi har købt en baboe ladcykel med el og den er så genial. Den lille sidder i autostolen og den store synes det er pissehyggeligt. Den er faktisk mega let at køre uden el, så er lidt i tvivl om det var lidt unødvendigt at smide penge efter. Uden el er den en del billigere end Christiania, men rigtig god (hollandsk) kvali! Do it do it do it 🙂

  • Reply Ida 17. juni 2017 at 21:41

   Tusinde tak for tippet Sara – Dejligt at høre at den også kan bruges uden el! Meeeen mon ikke i en dag blir glade for at der er strøm på knægten 😉 Jeg tænker skolebørn, tasker, kaniner og hvad de ellers skal slæbe med sig af remedier de næste mange år 🙂 God weekend og tak for din kommentar! Kh Ida

 • Reply Matilde 26. juni 2017 at 11:54

  Ny kommentar til et lidt ældre indlæg, men indeholdende (måske) verdens bedste tip: vi har lige købt ladcykel MED el til – og hold nu fast – 10.800,-! Den har samme indhold (eller hvad man siger) som en Christianiacykel med el og den er skide fantastisk! Amladcykler.dk – de har butik på Frederiksberg 🙂 du vil ikke fortryde!

 • Leave a Reply