Det (mor)somme liv

To three or not to three, that is the question.

Med børn på to et halvt og fire år, ville det være løgn at sige, at idéen om bare en lillebitte tre’er ikke lurer lidt i baghovedet. Tanken om at prøve en sidste gang  – og så lissom gøre det RIGTIGT den her gang, ik? Med etteren fattede vi jo ikke hvad vi lavede og to’eren kom så hurtigt (blev gravid efter ni måneder), at jeg nærmest ikke nåede at opdage det. Begge mine barsler foregik på dagpenge, hvilket, når man er mig i hvert fald, var lig med intens jobsøgning op til to uger før termin og så samtaler igen fra begge babyer var et par måneder. Så tanken om en rigtig luksus lønmodtager barsel, med autoreply på en million år, farvelkage og VI SEZ! kalder på mig som sart rosa sirenesang: En barsel hvor man bare lige skal passe en baby og drikke dyr kaffe og gå ture med en barnevogn. Hvor svært kan det være?

Til næste gang skruk-kukukheden melder sig, har jeg nu bedrevet en huskeliste, jeg kan tage frem og messe for mig selv, indtil det går over igen. Den kommer her.

Ting jeg savner ved at have en baby

– at have en baby

Ting jeg ikke savner ved at have en baby

– at amme

– at slæbe den op og ned fra 4. sal

– at vaske bleer

– ikke at sove

– konstant at ligne Simply Red

– at vade rundt med 20% babyweight uden at orke, at gøre noget ved det

– at lave grøntsagsmos

– vidunderlige uger appen

– at samle kogte ris op fra gulvet

– at bruge samtlige nætter i dyb eksistentiel krise

– bind

– ammehjerne

– aldrig at vide, hvornår jeg har fri

– brystbetændelse

– at føle mig som et gidsel i min egen krop

– ammehår

– D-dråber

– 400.000.000 tigerspring og tandfrembrud

___

Selvtak!

 

 

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Marie 13. november 2019 at 21:25

  Lige hvad jeg havde brug for at læse netop i dag – tak!

 • Reply Mai Odgaard 13. november 2019 at 21:28

  Hahahah! Fuck, jeg grinede over den med Simply Red! Jeg lige din liste frem, næste gang Daniel bare så meget som OVERVEJER at pippe noget om en 4’er igen.

 • Reply Nina 14. november 2019 at 5:14

  Og så den man ikke må sige: de ca 12 tons CO2 en dansker udleder om året. Dem sparer vi så ved ikke at sætte så mange børn i verden. Kloden kan ikke holde til mere end et barn pr voksen !

 • Reply B 14. november 2019 at 5:57

  Tak! Du sætter ord på alle mine tanker om det at få en treer. Jeg talte engang med en psykolog, som sagde, at lysten til at få en baby vil, for mange, altid være der (biologisk, måske ). Så måske er det okay, at det er fornuften og alle de andre overvejelser, som sætter en stopper. I mit tilfælde er det i hvert fald overskud, følelser, forholdet til min mand osv., som gør, at vi ikke skal have flere.

 • Reply Lene 14. november 2019 at 6:02

  Ha ha ha! Ligger her højgravid med nummer tre.
  Plussiden: at mærke en baby gro og sparke i maven, at blive en flok, at se de andre børn vokse med opgaven sammen med dig
  Negativ: ingen vil nogensinde passe ens børn (3 stk), løbe endnu hurtigere og so much more de næste 20 år
  Måske trænger du bare til en barsel uden børn? Måske har du en barselsrest, så tag tre mdr lang ferie eller noget i den dur

 • Reply Louise 14. november 2019 at 8:22

  Og det med den perfekte barsel og “rigtige” måde er jo også bare luftkasteller. Ligesom ‘hvis jeg taber mig’ eller ‘får en kæreste’ etc ‘så blir jeg glad’. Ville sgu også gerne have en til baby (har en på 9 mnd) så det er lidt gak gak, men jeg ved det vil være så skidt for familie dynamikken. Og min krop. Og kloden. Suk. Men de er så nuttede. Btw, en til på negativ siden, skrigende baby i bil! Fuck det er nederen også.

 • Reply K. 14. november 2019 at 9:17

  Jeg er på lønmodtagerbarsel som offentlig ansat med nr. 2. Det er seriøst alt for dejligt – lange ture med barnevognen, to go kaffe og masser af luft i økonomien. Samtidig ved jeg, hvad jeg skal tilbage til – og jeg glæder mig til at komme igang igen. Og det gør, at jeg har plads og ro til at nyde, nyde, nyde barselsboblen. Det hjælper selvfølgelig, at vi er blevet velsignet med verdens nemmeste baby og at storebror er blevet over tre og derfor er selvkørende med mange ting. Jeg er 100 på, at vi skal have en treer om en treårs tid. For det her baby-lykke kan ikke være sidste omgang. Men altså, næste gang skal jeg ikke få nyt job lige i starten af graviditeten og så stå der med døgnkvalme og indlæggelser pga. opkast og så prøve at lade som ingenting indtil efter tremånedersscanningen. Fordi, hvis nu abort og hvis nu jeg bliver opsagt i prøveperioden. Dét var rædselsfuldt.

 • Reply Christine 14. november 2019 at 10:28

  GENIAL LISTE! Det er også den der vidunderlige “fase”, fra de er ca. 6 – 18 måneder (give and take), hvor man seriøst ALDRIG sidder ned, fordi baby kravler/går/møffer/slingrer rundt og er til fare for sig selv hele tiden. Good times

 • Reply Den skrukke 15. november 2019 at 7:35

  Hahaha godt med sådan en liste! På min liste står der desværre kun en ting: parforhold. Vi er kommet frem til at det sled så meget på os med små børn, at hvis ikke det havde været for tons af parterapi, hvor vi kunne være bitre på hinanden og file på selvmedlidenhedens violin i faciliterede rammer, så var vi gået helt ned have især og nok gået fra hinanden. Vi tør ikke jinxe det med en treer. Øv.

 • Reply M 15. november 2019 at 19:33

  Vi skulle virkelig kun have to. Men nr. to viste sig at være tvillinger, så nu har vi tre skønne unger. Jeg er blevet steriliseret og det er mit livs bedste beslutning, tror jeg 😉

 • Reply Tanker om snart at have 3 børn – Og om ikke at være frygtmotiveret, men stadigvæk påvirket af familien som statusmarkør - Idabida 23. maj 2022 at 14:39

  […] at jeg var gravid, snakkede min kæreste og jeg kort om hvorvidt jeg skulle have en abort eller ej. De gode (læs: rationelle) grunde til ikke at få et barn stod i kø: Nu er børnene endelig blevet store, alle sover om natten, der […]

 • Leave a Reply