Et slag for at dyrke ting på hobbyplan

Der er stille herinde og det er simpelthen fordi jeg er i gang med at jumpstarte alle mine gamle hobbyer. I flere år har de holdt pause, selvfølgelig pga kids og arbejde, men mest af alt fordi jeg ubevidst har tænkt, at nu var jeg blevet rigtigt voksen, og sådan en, har altså ikke tid til at lave noget, der alligevel ikke bliver godt. Den tager vi lige igen. Fordi det alligevel ikke bliver godt. Hvad fanden er det for en lortet tanke? At man skal lade være med at gøre noget, man egentlig godt kan lide, fordi resultatet ikke blir godt? Undskyld, VLAK-regering, men gider I godt lige skride ud af min hjerne?!

Da det først sank ind hvor helt igennem latterligt det er, er jeg blevet endnu mere klar på at gå i big-time hobbymode – i protest mod konkurrencestaten! Ellers ender det med, at det eneste jeg rigtigt kan finde ud af, er at arbejde, passe børn og forbruge: Købe ind (forbruge varer), se Netflix (forbruge underholdning), læse blogs og nyheder (forbruge medier) og kigge på tøj og sko jeg ikke skal købe (forbruge endnu flere varer – eller i hvert fald at drømme om det).

Jeg tænker at jeg vel nok er blevet en dygtig konkurrencestatsborger. “Gør det du er bedst til”, skreg de. Jo tak. Så jeg færdiggjorde min uddannelse, fik et job og når jeg har fri fra det, er jeg reduceret til en forbrugs- og børnepasningsmaskine i effektiviseringens hellige navn. Well, not on my watch!

Og nej, jeg kommer da aldrig nogensinde til at skrive bøger som Ravn, synge Shallow som Gaga eller komponere blomsterbede som Ryge. Det siger sig selv. Det bliver hverken til stor kunst eller særligt gode resultater, men det er jo for helvede heller ikke pointen!

Hvad jeg så bedriver? Jamen tak fordi du spørger. Jeg skriver på en bog. Yes. Så er det out in the open. Så deeet… Den handler om at cykle og om kadence og tid og sådan noget. Og hvis den nogensinde blir færdig, skal den ikke andre steder, end over i min skuffe til alt det andet, der ligger derovre. Og så har jeg for nyligt opdaget voice lessons og sangturorials på youtube. Så det hygger jeg mig også ret meget med. Pt synger jeg A case of you (Joni Mitchell er mit spirit animal i den sang), Vision of love med Mariah Carey og Shallow med Bradley Cooper og Lady Gaga. Det er med andre ord Secret Single Behaviour på højt plan. Og det giver mig kæmpemæssig optur.

Så farvel til dig, åndsbolletanke om at jeg kun skal bruge tid på alt det, jeg kan i forvejen. Og at jeg ikke må spilde min tid. Gu må jeg så! Gu må jeg spilde min tid. Så fra nu af sidder jeg bare lige herovre i hjørnet i min hønsestrik og spilder løs.

Det er min tid at spilde.

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Nynne 1. maj 2019 at 19:39

  Word! Det er også så klaustrofobisk at man skal være (eller blive) god til alt man gør. Hvad med det, som det egentlig giver, mens vi er i det (*livet?), sådan helt øvende, prøvende, ikke særligt spæde, men dog stadig ikke særligt gode. Det er også godt og rigt og fint (nok). Tak for at du lige mindede mig om det.

  • Reply Ida 6. maj 2019 at 18:55

   Selvtak! Præcis! Jeg er også glad for at jeg mindede mig selv om det 🙂 Kh Ida

 • Reply Maude // skøreliv.dk 1. maj 2019 at 19:46

  Fuck, hvor jeg også drømmer om at skrive en bog! Når det så er sagt, så er det bare så pissevigtigt, det du har gang i! Der er jo også dem der siger, at man skal lære mindst én ny ting om året, og hvis ikke man er er herredårlig når man starter, så ved jeg ikke. Og man skal jo turde sætte sig selv på spil (sagde jeg til damen, der synger Mariah Carey-sange, jeg lægger mig fladt ned, jeg ved da med sikkerhed vi ville blive sat på porten inden for en uge hvis jeg kastede mig ud i det projekt!!). Nå, lang kommentar uden hoved og hale andet end at jeg ville frem til dette: Respekt!!

  • Reply Ida 6. maj 2019 at 19:00

   Haha, Niklas har også været ude og vende i køkkenet flere gange med sjove kommentarer om at de har ringet oppe på Kgs Nytorv og klaget over larmen. Haha-pisse-HA! Funny. Men så synger jeg ham bare lige ind i bærret 😉 Og SKRIV LIGE DEN BOG! Jeg vil glæde mig til at læse den! (og hvis du ligefrem ku tænke dig et kursus i det, så har jeg været på 1 uges højskoleophold på Testrup Højskole og det var jeg simpelthen så glad for – så det kan varmt anbefales)

 • Reply mette 2. maj 2019 at 5:29

  Tak!

  • Reply Ida 6. maj 2019 at 19:01

   Selvtak:)

 • Reply Trine 2. maj 2019 at 8:31

  Det er en virkelig vigtig pointe, at man godt må gøre noget, selv om man ikke er hverken god eller den bedste. Jeg lever af at skrive bøger – og nu er jeg begyndt til tegning – selv om jeg ikke er god. Jeg kan nemlig bare godt lide det. Jeg bliver så glad af det, selv om mine tegninger virkelig ikke er gode, og jeg ikke kommer til at vise dem til nogen andre end de søde mennesker på mit tegnehold. Min næste udfordring bliver dans. Måske. Hvis jeg tør 🙂

  • Reply Ida 6. maj 2019 at 19:06

   Sejt! Både med bøgerne, tegning og dansen! Du er min helt :=)

 • Reply Sofie Ude 2. maj 2019 at 14:14

  Hvor ER det bare rigtigt

  • Reply Ida 6. maj 2019 at 19:13

   TAK Sofie <3 🙂

 • Reply Så overarbejdende lønmodtagere, foren jer! I har kun jeres lænker at miste! | nom de mie 3. maj 2019 at 13:17

  […] at sidde i et sommerhus, på biblioteket eller hjemme i sofaen med sin børn (eller gør som Ida: spil guitar!). Og det handler heller ikke kun om børnefamilier, jeg under alle muligheden for færre timer på […]

 • Reply C and the City 22. maj 2019 at 23:08

  Fortæl lige mere om bogen om at køre på cykel? Er vi ude i stramt lycra og et aerodynamisk udtryk i ansigtet, på vej op ad noget bjerg ? Eller handler det om at overleve Kbh på cykel? (Det kan føles same same, men teknisk set er der vist en forskel ;-))

  • Reply Ida 3. juni 2019 at 17:27

   Åh, det er så svært at skrive om! Men nok mest det sidste 😉 Altså: Nok primært noget med kunsten ikke at blive kørt over. Og så en hel masse andet. Men kæææft det er svært at skrive en bog! Også selvom det bare er en på-hobby-plan-bog.

 • Reply Bedre mobilvaner nu, uge 16/40: 3 aktiviteter, jeg agter at veksle den frigivne scrolletid til • I carried a watermelon 9. juni 2019 at 13:44

  […] Lære at tegne. Uden formål, men bare fordi (som Ida skriver). Fordi det er vigtigt at dyrke ting på hobbyplan. Og fordi tegning godt kan dyrkes med børn på […]

 • Reply Skal vi bytte skrivetricks? Her er mine 3 anbefalinger - Idabida 12. juni 2019 at 12:21

  […] dag har jeg fri og sidder på en café og skriver på den der bog jeg allerede har fablet lidt om. Jeg har længe tænkt at jeg skulle skrive lidt om min (ufatteligt rodede) skriveproces, og netop […]

 • Reply Mamas got herself a brand new bag - Idabida 31. august 2019 at 12:10

  […] Forleden kunne jeg endelig hente mit helt nye klaver. Efter fire måneders leveringstid (but who’s counting) slæbte jeg høj på adrenalin, et elektrisk klaver på ladcykel hele vejen fra pakkeshoppen, hjem til Gammelholm og op på 4. sal. Og jeg kan sgu ikke styre min begejstring over det! Hvorfor blev jeg 34 år før jeg fik købt mig et klaver?! Jeg har spillet og spillet hver eneste aften og er fuldstændig hooked – Det lyder ikke som sådan godt, men for første gang siden jeg som attenårig sad hjemme i Helsingør og hamrede løs på tangenterne, kommer der nu akkorder ud af mine hænder og det sender mig lige afsted  tilbage til den der zenagtige tilstand af bare og sidde og jamme uden noget rigtigt formål. Fordi det er elektrisk, kan man skrue helt ned for lyden og dermed er det ikke så enten-eller at spille, hvor man på et almindeligt klaver godt kan føle lidt, at nu skal man underholde et helt hus. Så fra nu af har jeg tænkt mig bare at sidde helt selvhøjtidelig hver eneste aften og jage min stress på flugt og føle mig som Tori Amos. Jeg har sagt det før, men nu siger jeg det igen: Hobbyer for the motherfucking win. […]

 • Reply Mythbusters: The 'Deltid' Edition - Idabida 7. november 2019 at 20:46

  […] Men en ugentlig fridag med eller uden børn, hvor man kan dyrke sine interesser, hobbyer eller udleve diverse drømme (eller bare ordne vasketøj og se en million afsnit SATC) det kan man sgu heller ikke sætte et tal […]

 • Leave a Reply