Puttefuck!!

Det er svært at skrive om noget der er lort til knæene. Det er nemmere at skrive på et ar end på et åbent sår. Men den her blog er nu engang ventilen på mit moderskab – Så brace yourself.

Hurtig disclaimer (for i det følgende kan jeg selv blive i tvivl): Jeg er ikke en dårlig mor. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at putte mine børn. Lige nu ligger jeg -igen- udsplattet på slagmarken mellem de to tremmesenge efter to timers tvekamp med mig som modarbejdende moderator.

Efter præcis 2 timer og 10 minutter sover ungerne nu. Selvom jeg har vundet kampen, har jeg tabt slaget. For jeg kan jo godt selv høre det. Det skal for fanden i helvede ikke tage 2 timer at putte. Og ifølge Helen miss fucking perfect netsygeplejeske, bør ritualerne heller ikke indebære at man jagter sine børn rundt i lejligheden, skubber, trækker og moser dem tilbage i sengen. Truer med at hoppe ud af et vindue hvis de ikke snart lægger sig ned eller niver den den ene til han græder. Mit putteritual er med andre ord blevet så fucked up at mine unger er én indebrændt, hvislende vuggevise fra at tigge mig om “Godnat og sov godt”-metoden. Det er ligesom blevet en ondskabsfuld spiral: Putteritualet er fis og fucking ballade i en time. Det er at mor blir sygt sur. Det er at jeg må skubbe dem ned i seng på kryds og tværs af mixede behov og insisteren på at pumpe hinanden med adrenalin for ikke at mærke sin egen træthed.

Jeg er faktisk ikke ude efter hverken gode råd eller medfølelse (jo okay så, hvis du har (haft) (pseudo)tvillinger i 3-års alderen, der sover i samme værelse, så må du rigtig gerne kaste en kommentar). Jeg er okay. I behøver heller ikke ringe efter kommunen. Det skal jeg nok selv sørge for. Men før det prøver jeg lige at støbe en rumdeler af lydtæt beton, strippe vores rullegardiner fast med sort gaffatape og indlede enhver kommende puttesceance med en stiv whiskysjus og en kæmpe joint. Det står der godt nok ikke noget om i manualen, men fuck nu det.

God-fucking-nat

Sisyfos

Previous Post Next Post

32 Comments

 • Reply Benedikte 19. juni 2019 at 20:02

  Ingen råd. Kun et “Hejhej” fra tvillingemor til 2 på 2 i samme værelse og 2 timer og 19 minutters putning her til aften. Jeg er ked på dine vegne, men din beretning svaler som den øl jeg pt nyder med stadigt pumpes adrenalin. Godfuckingnat

  • Reply Benedikte 19. juni 2019 at 20:03

   *pumpende, damnit. Hence trykfejl.

 • Reply Mona 19. juni 2019 at 20:10

  Åh, Helen. “Kl (indsæt selv tidspunkt): Vand af kop.” Det obligatoriske indslag i alle hendes forslag til rutiner, der skal få ungerne til at sove”. Jeg har også været der, og jeg har ingen gode råd til pseudotvillinger, sorry. Ville bare lige sige, at #ifeelyourpain. Hæng i, søster!

  • Reply Kirstine 21. juni 2019 at 20:29

   Er færdig af grin over din kommentar, så sjovt skrevet! Havde helt glemt “vand af kop”

 • Reply Astrid 19. juni 2019 at 20:46

  Jeg har ingen gode råd – vi brugte godt nok godnat og sov godt, for jeg vurderede, at det var bedre for vores alle sammens mentale helbred end at jeg blev rasende hver aften, men det var med ét barn og jeg kan ikke se hvordan det skulle virke med to unger i samme rum. Vi har i lange perioder lagt én i deres værelse og én i vores egen seng og så flyttet ham når vi skulle sove, men det kan du ikke bruge, når de stadig ligger i tremmeseng. Jeg ved bare af egen erfaring at det bliver nemmere, men det kan du ikke bruge til så meget nu.

  Og Helen. Jeg har sjældent fjern-hadet nogen så meget som hende, som da min svigermor gav mig “Sådan får du dit barn til at sove” da han var tre måneder gammel og skreg fucking hele tiden. “Og så vender barnet sig om på siden og falder i søvn” – NEJ, det gjorde han ikke før han blev fire og hvis han gjorde havde jeg for helvede ikke læst den bog! (Ja, jeg er stadig rasende her næsten 8 år senere).

  Hang in there. Det bliver bedre, det lover jeg!

 • Reply Marie 19. juni 2019 at 20:50

  Shiiiiit! Jeg havde ikke overlevet, men det gør man jo alligevel. Min datter vågnede i en periode op i et par timer hver nat. Det var så ulideligt og intet hjalp. Indtil hun holdt op. Vi holdt vejret i en hel måned efter, men hun blev ved at sove igennem (og reddede sine forældres ægteskab). Men åh, den der tid hvor torturen (ja, det føles ærlig talt lidt sådan) står på, det er så benhårdt..

 • Reply Louise 19. juni 2019 at 21:17

  Vi kører også gerne er par timer her. Det er bare fucking skønt!!! (Siges hvislende med sammenbidte tænder).

 • Reply Lone 20. juni 2019 at 4:49

  Endnu en samme båd, nu på 5.-6. År! Måske ikke altid så dramatisk som du beskriver, men genkender absolut episoder. Og det letter, ikke at være alene i den synkende skude, så tak for dig og dine beskrivelser!
  Her handler det mest om den yngstes tryghed, så prøver at sige til mig selv, at de er små i så kort tid. Var det ikke dig der skrev om lineal-reglen? Hep til os alle, og med håbet om mindre drama og kortere kampe!

 • Reply C 20. juni 2019 at 5:10

  Forleden aften kastede jeg min datters brugte ble så hårdt gennem rummet at den eksploderede i krystalliseret tis og jeg måtte samle tisskum op fra gulvet i ti minutter mens jeg gentagne gange hvislede “derikkenogetatselægdigned” ud gennem tænderne. Det er vist et putteritual jeg læste om hos Helen engang..

  • Reply Eva 21. juni 2019 at 10:11

   Hahaha. Jeg er helt færdig over den her lille, smukke beretning fra soveværelset.

  • Reply Marianne 21. juni 2019 at 17:07

   ❤️!

  • Reply Karoline 21. juni 2019 at 20:05

   Så. Meget. Mig. Det. Der!

  • Reply Maria 23. juni 2019 at 23:13

   Det er så dødsens sjovt det der. Tak, bare tak for genkendeligheden ❤️

 • Reply Trine 20. juni 2019 at 7:10

  Du får alligevel medfølelse herfra. Det er så hårdt, og overskuddet er bare brugt, når man når ud over en halv times tid (for mig i hvert fald), og man har sådan brug for sin aften. Vi kunne også bruge laaang tid på at ligge hos min søn, men da han var omkring 3,5 år, holdt vi op med at ligge hos ham (det havde han slet ikke været klar til før), og nu er det let at putte ham, og han falder i søvn selv. Jeg krydser fingre for, at dine unger også snart når det punkt – og inden de gør det, så (for)tvivl ikke: Du virker som en helt fantastisk dejlig mor ☺️

 • Reply Mette 20. juni 2019 at 7:26

  Oh the horror, jeg læser kommentarerne og griner så tårerne triller ned af mit hovedpineramte hoved, fordi også pseudo twins her, og den ene vågner bare alt for tidligt for tiden. Snork mand.

  Tak fordi du deler midt i såret og ikke på aret. Det er utroligt sejt, synes jeg, og noget jeg øver mig på med svingende succes. Havde iøvrigt helt glemt Helens vand af kop. HA! Her er det mor der har brug for øl af kop. Vi vendte vores puttecirkus efter at have læst “Sov igennem uden gråd”. Det er mest noget med tiden op til putningen, der ændrede det for os. Nu tager det “kun” en time, og det har vi så kapitulerende accepteret. Til gengæld står den ene så psykotidligt op nu. Skål i øl af kop.

  Og så noget helt andet: Hurtigt få fat på Kvinder uden mænd af iranske Sharnush Parsipur, om seks iranske kvinder der giver nul fucks. Jeg bingede den på to dage.

 • Reply Anne R 20. juni 2019 at 7:38

  Kan pludselig huske, at vi har været der også. Vores yngste kunne være tiiiimer om at give op, da han var et par år. Før det sov han ikke godt om natten. Jeg ved ikke, hvad der ændrede det – pludselig gik det bare nemmere. Indtil det slet ikke var et problem.
  Jeg kan trøste med, at når børnene blir endnu større, udvikler putning sig til at være sygt hyggeligt. Vores drenge er nu 9 og 13, og vi ligger i bunke og læser i vores bøger hver især. Nogen gange ligger vi så hos dem, til de sover, andre gange ikke. Og ja, ham på 13 vil stadig gerne have, vi ligger der

 • Reply Mikala 20. juni 2019 at 8:20

  jeg ved ikke om det er noget for dig, men har du hørt om Tjugga? Søvnmeditationer for børn – og bøger man kan kigge i samtidig.
  De lader til at være enormt populære og virke 🙂
  Emilie Meldgaard som er Tjuggas mor har også instagram! Bare søg på Tjugga.

 • Reply Anna 20. juni 2019 at 8:49

  Kender det. Åh, hvor jeg kender det! Har ingen gode råd, så havde jeg brugt dem på mig selv. Har prøvet alt muligt, og noget af det virker i en periode og så virker det ikke mere. Har googlet mig selv halvt ihjel. I nogle perioder tager det 2 timer at putte herhjemme, i nogle perioder tager det 30 min. at putte, og jeg har efterhånden indset, at jeg ikke er herre over det. Den erkendelse betyder dog ikke, at jeg ikke længere bliver til en tornado af frustration og skummende vrede under 2-timers putningerne. Det at få børn er virkelig et helt nyt niveau af kærlighed og lykke, men fuck hvor er det også et helt nyt niveau af intens og indestængt (og ofte også udestængt) vrede.

  • Reply Ida 20. juni 2019 at 18:46

   En på 3 og en på 2 år. I samme rum. Og vi snakker også timer …. ååååh Gud

 • Reply B 20. juni 2019 at 12:08

  Nogle gange tager det sgu bare to timer. Det er en faaaase 🙂 Vi gør det alle så godt vi kan, og vi taber alle sammen tålmodigheden ind i mellem. Har også været der (dog kun med et barn) som så mange andre her i tråden. Endte med at sidde-ligge med min datter i armene til hun faldt i søvn i de perioder. Sikkert heller ikke videre Helen-sundhedsplejerske-kompatibelt 🙂

 • Reply Randi 20. juni 2019 at 14:34

  Min mand bliver ved med at sige, det i følge Helen ikke bør tage mere en 15 minutter at bade, børste tænder, læse og sige godnat. Jeg ved ikke, hvem af dem jeg hader mest.

  • Reply Sara 20. juni 2019 at 14:59

   Hahaha, Randi. Tak for århundredets kommentar

  • Reply Pernille 21. juni 2019 at 15:02

   Jeg har lige født nr 2 og bør virkelig ikke grine pt af fare for alt falder ud. Og alligevel klukkede jeg helt ustyrligt til din kommentar

  • Reply Lise 21. juni 2019 at 18:21

   Jamen så kan han jo passende putte børnene på under et kvarter. Yessir, DIN opgave nu!

 • Reply Astrid 20. juni 2019 at 16:22

  Af hjertet tak. Senest i går googlede jeg “hader at putte børn alene” – jeg hader virkelig at stå alene for putning af en 4-årig og en på 8 måneder. Varmen gør intet godt, hverken for mit temperament eller ungernes villighed til at sove.

  • Reply Susanne 22. juni 2019 at 20:23

   Jeg har en på halvandet, en på fire og en på syv. Og de får lov at falde i søvn i vores dobbeltseng (og jeg skal også ligge der) klip til en time senere, hvor jeg komme ud fra soveværelset, hævet i hovedet og ligner en blanding af Jens okking og Margrethe Koyto, mens jeg slæber først den ene, og så den anden ind i deres egne senge. Så god og principfast er jeg nemlig i forhold til putning…

 • Reply Belinda 21. juni 2019 at 19:17

  Det er DERFOR, jeg læser dig blog. Rettelse, det var derfor jeg begyndte. Er nu alene med pseudotvillinger med samme aldersfordeling (2 og 3, 12 måneder og 12 dage imellem, som i sagens natur puttes i samme rum. Præcis samme situation her i ulideligt lang tid nu. Dit indlæg dukkede op dagen efter, at jeg googlede nettet igennem for “tager 2 timer at putte”/”barn 2 år holder sig selv vågen” etc. TAK, altså. Der er ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget. Med det mener jeg, at din puttekaos-beskrivelse var god for min sjælefred. Og du er ikke alene.

 • Reply Nina 23. juni 2019 at 20:20

  Tak for skønt indlæg igen Ida ♥️
  Har heldigvis aldrig læst noget af hende Hellen. Det lader til at have været en god strategi. Herhjemme hjælper lydbøger og Søs Fengers vuggeviser ret godt for tiden, men det går også op og ned.

 • Reply Meanwhile på det smeltende isbjerg - Idabida 25. juni 2019 at 22:04

  […] ⁃ Er Air bnb sæsonen er i fuld gang herhjemme. Jeg har meldt mig ud af planlægningen, men hjælper stadigvæk til med det praktiske. F.eks. i Torsdags efter en lang arbejdsdag, hvor jeg kom hjem kl. 18.30 og så *lige* skulle gøre hovedrent, tømme køleskab, hente dyner på loftet, rede to senge og tømme badeværelseshylden. Gav  efterfølgende gæsterne en god review, fik en lunken retur og SÅ opdagede jeg, at de har ødelagt vores mørklægningsgardin… super. (BIG mistake. Big. Huge). […]

 • Reply Signe Hanson 28. juni 2019 at 19:12

  Mega meget med-mor-kender-det-alt-for-godt fra mig til dig. Og så siger jeg lige noget, som er meget forbudt i disse ifavnske tider: Da vores putninger af den nu 3-årige i en lang periode stak helt af og over i flere timer lange seancer, tog vi sgu en kold tyrker. Godt nok ikke på den helt Godnat og sov godt-agtige måde, men hvor vi meddelte barnet på forhånd at nu trængte vi alle til nogle mere rolige aftener uden kamp, og derfor hed den fremover nattøj, tandbørste, læsning og så farvel. Vi åbnede alle døre ind til værelset og rumsterede rundt lige i nærheden, sørgede for nattelampe, lydbog og masser af kys og kram. Første aften under en del protest, med mange kærlige forsikringer igennem døråbningen om at “vi er lige her, lig dig ned og hvil dig, mor er her, far er her, du skal sove nu, osv.” Anden nat med væsentligt større accept. Derfra er vi sluppet fra at putte på den næsten Helenske 15-30 minutters måde (hun får fandme’ også vand af kop!!!). Og det fungerer sgu bare bedre for alle parter – og den gode nattesøvn er nu halvanden time længere for barnet. Det kræver selvfølgelig, at man kan fornemme om det handler om utryghed – det gjorde det ikke her og derfor “turde” jeg godt. Så må vi se, om barnet tilgiver mig på sigt eller jeg ender på et usselt plejehjem alene :p

 • Reply Halsbrand La Vista Baby - Idabida 18. juli 2019 at 10:43

  […] vi voksne (vi er 6 voksne og 8 børn i alderen 0-7 år) frit slag når børnene (endelig! Putning er stadigvæk en kælling) sover om aftenen og vi har fået skyllet dagen, poolen og faktor 30 af os. Så hører vi musik, […]

 • Reply 3 ting jeg har lært af at have børn i trodsalderen - Idabida 5. november 2019 at 20:31

  […] herinde. Det har simpelthen været for svært at skrive om noget, der har været så meget lort til halsen. Men lige nu.. Her på det allersidste, er det måske så småt begyndt at vende. Faktisk oplevede […]

 • Leave a Reply