Vegetar

Veganer uge 3

Objektivt set, er det vel gået ret dårligt med at være veganer i den forgangne uge. Til alle der nu sidder i åndeløs spænding, kan jeg berette, at jeg både spist primadonnaost og Verdens Bedste Risotto med kantareller, smør og parmesan. Jausa!

Subjektivt set er det til gengæld gået ret godt. Jeg føler mig både let og tilpas i mit efterhånden kødfrie korpus. Det føles sgu ret lækkert både fysisk og psykisk. Og så er jeg lettet over hvor lidt jeg stadigvæk mangler kød, smør og mælk. Det, jeg til gengæld savner, er stadigvæk blødkogt æg og ost. Især hjemmelavet, frisk mozzarella er pt ret højt på ønskelisten. Jeg har brugt rigtig mange af jeres tips (seriøst, I er jo de vildeste veganerguruer?!) i kommentarsporet til sidste uges indlæg og har især haft optur over burger med falaffelfars, vegansk creme fraiche, salat, sennep, avokado, bønnespirer og rød mojo. Ejmenaltså! Også i pita- og fladbrød.

Derudover har jeg lavet kimchi for første gang i flere år, hvilket førte til et hyggeligt gensyn med Oh She Glows, My New Roots og Earthsprout, som alle er blogs jeg dyrkede for otte år siden, da jeg boede i Århus, var vegetar, flirtede lidt med raw food og læste bøger som The Sunfood Diet Success System.

I den her uge, vil jeg forsøge at fyre op under nogle supper og en helvedes masse godt hvedebrød med olivenolie. Og så vil jeg måske prøve at lave plantefars selv, så jeg slipper for at føle mig som en idiot hver eneste gang jeg gir 25 kr for noget som dybest set bare er variationer over temaet bønnemos (måske tager jeg fejl og det er sygt besværligt, men det må tiden vise). Gode idéer til ovenstående modtages som altid med kyshånd.

Udfordringen for september er faktisk officielt slut i dag (efter 22 dage), men det er stadigvæk sjovt og dejligt, så jeg tager lige en uge til. Mindst.

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Cecilie 24. september 2019 at 19:55

  Jeg er den mindst veganerguruagtige person, men vil bare gerne høre hvordan almindelige mennesker sådan lige laver hjemmelavet mozerella?!?! Er det noget, man kan få en opskrift på?
  I øvrigt er den falafelblanding fra World of taste eller sådan noget, som de sælger i netto, lidl og mange andre steder et gigantisk hit. De bliver simpelthen så gode, især hvis man ruller i sesam før stegning/frittering. Og det brev med hvidløgsdressingpulver, der følger med, kan sikkert sagtens blandes med en vegansk creme fraiche.

 • Reply Laura 25. september 2019 at 6:25

  Hvad bruger du kimchi til? Jeg er kommet i besiddelse af et glas, men er lidt på bar bund ift. anvendelse.

  • Reply Ida 26. september 2019 at 17:53

   Sidst jeg lavede det synes jeg det var ret godt som tilbehør til fx ris med gomadressing på. Men må indrømme jeg er lidt mindre begejstret over det den her gang. Forhåbentligt skal det bare lige gære lidt længere…

 • Reply Eva 25. september 2019 at 6:47

  Kirsten Skaarup har skrevet Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer, vi har været meget glade for flere, især den første Bøffer af aubergine. Den kan lånes på biblioteket.
  Første gang man laver f. eks. falafel , tager det lang tid, men det er kun de første gange, så får man rutine, det gælder også andet plantefars.
  Skaarup har også en blog.

  • Reply Ida 26. september 2019 at 17:52

   Ej, hvor godt. Hende ne der jeg slet ikke. Tak!

 • Reply Sofie 25. september 2019 at 10:27

  Kan du ikke bare springe ud som vegetar i stedet, hvis du savner ost og æg?

  • Reply Ida 26. september 2019 at 17:51

   Jo, mon ikke det er også er deromkring jeg ender. Det håber jeg at jeg kan holde:)

 • Reply Kirstine 25. september 2019 at 12:57

  Vil du ikke dele hvis du knækker falafel-koden? Jeg er enig angående det med at betale 25 kr for blendede kikærter (der vel koster omkring 10kr i sig selv). Er bare lidt traumatiseret af falafler der smasker ud på panden … Og hvilken kimchi-opskrift bruger du? Jeg kan bare sådan en røvballe-version …

  • Reply Mie 25. september 2019 at 14:54

   Aldrig bruge kogte kikærter, den endelige fars skal være ret tør, og rør en tsk bagepulver i med melet, så bliver de luftige 🙂
   Hvis det er nogen hjælp!

   • Reply Mie 25. september 2019 at 14:58

    Hov – og det var seføli falafler, jeg snakkede om. Også godt med olie til stegning, teknisk set skal de jo frituresteges, og så holder stegeskorpen sammen på dem.

   • Reply Ida 26. september 2019 at 17:45

    Whaaat? Ikke kogte kikærter?? Fundamentet i mit ikke særlig solide plantebaserede kendskab skrider lissom nu? Hvad skal man SÅ bruge? Dåsekikærter? Nej. Jeg forstår det ikke.

  • Reply Ida 26. september 2019 at 17:48

   Jeg har også været uheldig med mine første forsøg. Nu prøver jeg lige igen med Mies råd her i sporet. Tør fars, bagepulver og masser af olie. Så også nogle gode tutorials hos plantepusherne, der måske kan bringe lidt held med sig. Til kimchi har jeg kun prøvet My New Roots gaaamle opskrift. Men den er bare nem og jeg synes det blev ret godt sidst.

  Leave a Reply