Farvel vidunderlige sommerhus (snøft)

Some love stories aren’t epic novels- Some are short stories, but that doesn’t make them any less filled with love.

Det med at man bliver mere ydmyg med alderen giver (sjovt nok) mere og mere mening, efterhånden som jeg bliver ældre. For eksempel har jeg altid tænkt lettere overbærende på husejere, når de har sagt, at det er hårdt at sælge deres hus. Jeg har haft det lidt sådan “slap af, det er et mursten”. Men nu er vi så småt gået i gang med at sætte vores sommerhus til salg og det river allerede helt vildt. Selvom huset kun har været vores i 3,5 år, så føles det som om vi sætter hele børnenes barndom og alle vores drømme til salg. Alle minderne der står i kø. Dengang vi holdt Allehelgens housewarming i oktober og fyldte haven op med tyve lysende græskarhoveder og dansede rundt om bålet til klokken 7 om morgenen. Eller at sidde på bjerget hver eneste aften under lockdown og se solen gå ned i Kattegat. Alle de små fugle, kælketurene, at snige sig op på taget og se solopgangen over Asserbo plantage, køkkenhaven, strandturene med trætte, saltvandstørre børneknæ i ladcyklen. Kurt der sidder i sin træhule med tæppe, saftevand, insektlup og dyrebog. Otto der løber op til vores naboer gennem krattet. De første gange jeg gik barfodet rundt under havens kæmpe grantræer og slet ikke kunne forstå at dette magiske sted virkelig var vores.

Men nu skal det blive nogle andres. I næste uge går vores mægler for alvor i gang med salgsprocessen og forhåbentlig bliver det både begyndelsen på et eventyr både for os og for dem som køber huset.

Hvad skal vi? Vi skal finde os et hus, som vi kan være i hele tiden. Hvem, hvad og hvor må tiden vise, men det bliver noget med at have en have og med plads til mere end et klapsammen-campingbord som spisebord. Det bliver også fantastisk, men lige nu er det bare lige trist, at tænke på alt det vi skal sige farvel til.

Hvis du er interesseret så skriv en kommentar, så finder vi et tidspunkt du kan komme forbi og se det.

Og rigtig godt nytår til jer her på falderebet. 2021 har været vidunderlig. Mon ikke 2022 også bliver det? Jeg håber jeres nytårsdage bliver fyldt med diskobangers, tomme kulhydrater og varme kram.

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Majken 31. december 2021 at 12:53

  Hej
  Kan sagtens forstå det er trist – forhåbentlig betyder set I er et skridt tættere på drømmehjemmet.
  Vi er meget interesserede – har også to drenge på 4 og 9. Hvordan kommer man til stranden ? Er der en sti / kan man cykle ? Og er det en god strand.
  Beklager men er slet ikke kendt i området.
  Bh Majken

  • Reply Marie Elisabet Høgsbro 31. december 2021 at 13:44

   Hej sødeste,
   Vi vil så gerne se jeres fine sommerhus
   Vi vil bare gerne vide hvor stort der er?
   Kh. Marie Elisabet

   • Reply Ida 1. januar 2022 at 15:46

    Hej Marie♥️ I er meget velkomne til at køre forbi og se på huset (send Niklas en sms inden, så I kan låne en nøgle, hvis vi ikke er hjemme) Huset er ca. 70 m2

  • Reply Ida 1. januar 2022 at 15:43

   Kære Majken.
   Tak – og præcis, det er også det vi håber. Det er nødvendigt med vores budget, at sælge, selvom det er trist.

   Man kommer hurtigst til stranden af Lindebjergvej (så tager det 15-20 min at gå med børn eller 5-10 min på cykel og 5 min i bil). Man kan også gå ad stier, så tager det bare 25-30 min at gå alt efter hvilke veje man vælger. Vi plejer at gå ad stierne med ungerne på (løbe)cykel og i en Winther trækvogn:)

   Stranden er helt vidunderlig! Den kan man også bare besøge uden at købe et sommerhus:) Hvid sandstrand med klitter, livredder, bølgebrydere (godt til mindre børn) og så når skoven helt ned til stranden. Der er også en Haveje strandbar, hvor vi som regel slutter strandturen af med burger og toast.

   I er velkomne til at køre op og kigge på huset, hvis I har lyst. Vi kører også derop i løbet af i morgen. Vh Ida

 • Reply Signe 31. december 2021 at 15:36

  Vi måtte også sælge vores sommerhus, som vi kun nåede at eje et par år. Fik tvillinger, og der var ikke plads til to børn i vores lejlighed. Nu bor vi i Birkerød (og er meget glade for det) men det gør stadig ondt at se billeder fra sommerhuset. Godt nytår!

  • Reply Ida 1. januar 2022 at 15:49

   Åh men præcis♥️ Jeg savner det også allerede, men ved at det blir godt på et tidspunkt . Godt nytår

 • Reply Hope 1. januar 2022 at 14:57

  Jeg er lidt forelsket i jeres sommerhus

 • Reply Ida 1. januar 2022 at 22:54

  Uden at vide en dyt om jeres unger, hverdag og behov, kan jeg ikke lade være med at tænke dette:

  I har lejlighed/sommerhus kombien, som for mange er løsningen eller alternativet til at flytte i hus. Kunne der justeres, så lejligheden kom til at fungere for jer? Tænker straks på Anne Yoon (AY Studios), som bl.a. har hjulpet triplets of CPH med omdisponering af pladsen i deres lejlighed. Det er dyrt at flytte. Hvis man nu smed de penge efter en dygtig indretningsarkitekt i stedet? Hus er fedt, men meget vedligehold, have og mere rengøring. Lejlighed kan også virkelig noget. Forstår godt det med pladsen, men synes også, at sommerhuset virker som et fantastisk åndehul for jer. Det må være en svær beslutning. Vi er flyttet to gange. Her sidste gang vidste vi præcis, efter mange overvejelser, hvad vi ville prioritere. Vi gik benhårdt efter de ting: naboskab, plads, natur og kystbanen (+ tættere på min mors sommerhus) – og har aldrig set os tilbage. Kan virkelig anbefale Espergærde (hvis I vil kigge på noget helt andet end Amager). Strand (cykler derned på 10 min) skov, centret med alt praktisk samlet ét sted (biblioteket, apotek, Irma, netto, Meny, en bogbutik (!!) osv). Kystbanen direkte ind til Kbh/arbejde, Louisiana tæt på og Helsingør + Hillerød i grisen-afstand (hvis man lige finder er hus på pigevejene). Just saying

  • Reply Ida 1. januar 2022 at 22:59

   Argh, for nogle stavefejl og manglende smileys Ligger halvt gemt under dynen, med et barn, der endelig sover ved siden af. Håber I finder lige den løsning og hjem, der passer for jer

  • Reply Ida 5. januar 2022 at 21:40

   Hej Ida! No sweats med stavefejl. Jeg har faktisk boet et par af mine teenage-år i Espergærde (på Vester Bomvej) så jeg ved hvor dejligt der er – og så er det også et af de steder man stadigvæk har råd til at købe et hus (jeg synes Helsingør er stukket helt af prismæssigt) Ham jeg deler husholdning med vil ikke så langt væk fra byen og jeg selv er også ret klar på at starte med noget, der er i cykel/metro afstand til Blågårdsgade (små skridt du ved) Men hvis det nu slet ikke dur med økonomien, så må vi revurdere til den tid. I de her dage græder jeg hver aften over beslutningen. Som du siger: Lige nu har vi det bedste af 2 verdener og lige om lidt har vi smidt det hele væk til fordel for at sidde i en overpriced, middelmådig villa i et lunkent forstadskvarter der er hverken fugl eller fisk, og være belånt til op over begge ører og kun tænke på omfangsdræn og afdragsfrihed. Piv!
   Men det hjælper lidt at tænke at det ikke er en beslutning jeg tager for min egen skyld. Det er mine børn som ikke fungerer på 94 m2 på 4. Sal inde midt i Kbh K. Jeg har 2 drenge på 5 og 6 år og der er ikke noget de hellere vil end at være udendørs og have en hund… Så. Det hjælper for mig at tænke, at det er for deres skyld og ikke for min.

   Hvem ved måske får jeg endda lokket dem hele vejen med til Helsingør:)

 • Reply Majken 4. januar 2022 at 13:45

  Kære Ida
  Det lyder så godt med stranden. Det er vi mægtige interesserede i. Vi kan køre op og kigge denne weekend – hvis det stadig er relevant ?
  Du har måske min mail her – hvis der ellers er noget at aftale.
  Bh Majken

 • Reply K. 7. januar 2022 at 7:47

  Sikke en god beslutning! Vi flyttede i hus sidste år og elsker det hver eneste dag. Særligt eftermiddagene efter børnehave er blevet 100% bedre (vi har to drenge på 5 og 2). Her er nye bedstevenner på villavejen, skov i baghaven (altså, helt bogstaveligt, vi bor lige ud til mølleåen i lyngby), Taarbæk strand i ladcykelafstand og bare helt vildt meget hverdagslykke over det her gamle hus. Vores første udgangspunkt var 30 min cykelafstand fra chr. havn, men vi endte længere ude – ikke på grund af prisen, men pga. udbuddet af huse. Der i foråret 2021 (hvor vi havde solgt vores lejlighed og derfor ligesom var lidt under et tidspres) var der kun bittesmå bungalower med mugne kældere til salg i omegnen af kbh. Vi kiggede særligt i NV, Brønshøj, Søborg, Amager. Men hvis I ikke har en deadline for udflytning, men bare kan være klar til at slå til, så lykkes det jo nok med lidt tålmodighed. Pendling ER nedtur, men nu ville jeg ikke flytte tættere på byen – i hvert fald ikke uden at tage Ravnholmskoven og Mølleåen med..

 • Leave a Reply