Små børn, store beslutninger.

Kunsten at tage svære beslutninger på sine børns vegne. Av. En diciplin jeg på ingen måde mestrer, men som jeg alligevel føler, at jeg lige har fået grønt bælte i. I går havde Kurt nemlig sidste dag i sin udflytterbørnehave. Det, at tage ham ud af sin børnehave (og splitte ham fra sin allerbedste ven, piv!), har været så svær en beslutning, at jeg ikke engang er sikker på, at jeg kan skrive om den. Jeg er ikke ude på at hænge nogen som helst ud, så uden at gå for meget i detaljer, har vi valgt at flytte ham ind i en lille institution, herinde i byen. Med en lillebitte legeplads, mange pædagoger og (forhåbentligt) en hel masse nærvær og omsorg. Kurts udflytterbørnehave gennem det sidste halvandet år, har været alt det vi håbede på: Masser af frisk luft, plads, træer og fri 70’er pædagogik. Men for os og vores barn, var det også for meget. Og for svært at navigere i en kæmpe legeplads. Og på et egoistisk plan, har vi som voksne, savnet indblik i hans hverdag, og de sidste mange morgener, når jeg har stået med blodsmag i munden og vinket op til bussens tonede ruder, har det savn sat sig på tværs som en udefinerbar …ting. I lang tid, har det bare ikke føltes rigtigt. Aldrig mere skal jeg ræse afsted gennem byen for at nå en bus kl. 8.10. Eller føle at jeg kommer for sent, hvis jeg ikke står der på slaget 15.45, når bussen ruller ind. Så nu prøver vi noget helt andet, end det vi troede, vi ville have: En lille børnehave, som ligger lige rundt om hjørnet fra vores hjem, midt inde i byen, med fokus på musik og kreativitet. Og forhåbentlig med en hel masse voksne, nærvær og omsorg.

Det har ikke været den lette beslutning. Men jeg er ret sikker på, at det er den rigtige.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Anne R 1. november 2019 at 6:08

  Uden at kende jeres børnehave vil jeg bare sige, at det forstår jeg virkelig godt! Udflyttere KAN være vidunderlige for større børnehavebørn. Min oplevelse som pædagog er desværre, at de mindre ofte bliver overvældede. Og det er LANGE dage.

 • Reply Mie 1. november 2019 at 7:47

  Jeg kender godt den børnehave og jeg synes det lyder som en GOD beslutning! Mega sejt!

  • Reply Ida 5. november 2019 at 21:56

   TAK Mie! Vi er også glade for den indtil videre.

 • Reply Karoline 1. november 2019 at 8:34

  Sej beslutning. Ville ønske, at jeg havde kendt alle detaljer i udflytter, da vi også valgte det. At man ikke kan have korte dage, fx, det er enten-eller. Hjemme eller i børnehave 8-16. Vi syntes også det var en stejl begyndelse, lige oveni lillebrors ankomst og så tilmed i begyndelsen af vinteren, hvor alt er røv, især en udflytter, hvor så meget foregår udendørs. Heldigvis blev alt bedre med forårets komme, og nu er det lutter plusser, og det hjalp i øvrigt gevaldigt på overvældelsen, at min datters to veninder fra tidligere allerede gik der. Men vi var også flyttet, hvis det var fortsat, den klump i maven, vi havde sidste vinder. Man skal lytte til sådan noget. Og de der låste tider er virkelig noget møg i en hverdag, hvor man stæser fra A til B i myldretiderne.

 • Reply Louise 1. november 2019 at 14:48

  Vi har lige flyttet ham på 3.4 år. Fra delvis udflytter til ren udflytter 8.30-15.30. Det var den eneste børnehave af dem der havde pladser vi kunne se ham trives. Forhåbentlig. Han begynder om halvanden uge. Vi var en masse private igennem også, hvor alle er helt bookede. Og jeg er så nervøs for det hele. For han har bare ikke haft det godt i den anden han har været i, i et halvt år. Det virker til at det nye sted har tilpas faste rammer og rutiner osv, you know. Men det er fandme svært at finde noget på nørrebro, og i København generelt. Håber den nye blir helt fantastisk for Jer.

  • Reply Ida 5. november 2019 at 21:57

   Det er nemlig vildt svært! Tillykke med udflytter! Jeg håber meget at den bliver god for jeres dreng. Det er så trist, at det åbenbart skal være så svært – det kender jeg godt❤️

 • Reply K. 1. november 2019 at 19:06

  Jeg kan godt forstå skiftet. Vores barn går i en super lille institution midt i byen – med verdens mindste, asfalterede legeplads. Men fy faen, hvor vi elsker det. Ekstremt kompetente pædagoger, der hjælpes godt af et nemt overblik på legepladsen, så børnene kan hjælpes ind og ud af legen og konflikter kan tages før nogen har slået nogle andre i hovedet med en rive. Pædagogerne har så god føling med børnene, at dialogen med den virkelig udvikle vores barns lidt svagere sider. Det er fx virkelig lang tid siden mit barn har slået nogen med en rive. Det kan sgu noget det med nærvær og overblik fremfor natur og fri leg.

 • Reply Anna 5. november 2019 at 16:54

  Måtte I vente længe på at få plads?

  • Reply Ida 5. november 2019 at 21:59

   Det nye sted? Vi skrev vores ældste op for 3 år siden, og blev så kontaktet, fordi de manglede børn i den aldersgruppe. Og så passede det med at vi (næsten) havde truffet en beslutning om at prøve noget andet❤️

 • Reply Selvhjælp Søndag feat. Dolly Parton - Idabida 17. november 2019 at 9:23

  […] og nyåbnet metroknudepunkt, fordi jeg fik støvsuget og vasket gulv i går, eller fordi vores nye børnehaverute ikke længere indebærer en hæsblæsende cykeltur, men derimod en rolig slentren ad Lille […]

 • Leave a Reply